ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

NY Times: «Τον χειμώνα οι οικογένειες στην Δύση θα αποφασίσουν αν θα φάνε ή αν θα ζεσταθούν»!

«Αν η Ρωσία κρατήσει τον πόλεμο μέχρι τον χειμώνα τελειώσαμε... »

NY Times: «Τον χειμώνα οι οικογένειες στην Δύση θα αποφασίσουν αν θα φάνε ή αν θα ζεσταθούν»!

Πολλές οικογένειες θα πρέπει τον χειμώνα να επιλέξουν αν θα φάνε ή αν θα έχουν θέρμανση όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι NY Times, δείχνοντας έτσι ότι πλέον οι δυτικές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής πιέζονται από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα καύσιμα.

Η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία με τους Ρώσους να νικούν και να έχουν πλέον λίγες απώλειες σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί στις τελευταίες μάχες σε Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ, έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς που έλπιζαν σε μία «καλοκαιρινή καταστροφή» για τους Ρώσους και αντίθετα βλέπουν να πλησιάζει ένας «εφιαλτικός χειμώνας» για την Δύση.

Όταν προσπαθούν να εξηγήσουν τις πρόσφατες βελτιώσεις στις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν: «Όλοι οι χαζοί Ρώσοι είναι νεκροί».

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι βρήκαν επιτέλους έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο από την ανίκανη αρχική επίδοσή τους που τους προκαλούσε σοβαρές απώλειες.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει μετατραπεί σε έναν τρομακτικό πόλεμο φθοράς με την Ρωσία σε μεγάλο βαθμό να κρατάει τις δυνάμεις της στα μετόπισθεν αφήνοντας μόνο το ρωσικό Πυροβολικό (που είναι μακράν το ισχυρότερο στον πλανήτη) να εξαερώνει τους ουκρανικούς σχηματισμούς και μετέπειτα τα ρωσικά στρατεύματα να προωθούνται.

Αυτό που βλέπουν οι Αμερικανοί είναι πως εάν οι Ρώσοι κατορθώσουν να επεκτείνουν τον πόλεμο μέχρι το χειμώνα τότε θα είναι αυτή που θα ηττηθούν όπως και υπόλοιπες δυτικές χώρες καθώς η φτώχεια και η ανέχεια θα τους αναγκάσουν όπως και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνθηκολογήσουν.

Για την ακρίβεια θα αναγκάσουν την Ουκρανία να συνθηκολόγηση αλλά θα είναι σα να το κάνουν οι ίδιοι καθώς θα έχουν υποστεί μία στρατηγική ήττα.

Οι Αμερικανοί σε αυτό που ποντάρουν είναι να μπορέσουν να αναγκάσουν την Ρωσία να διαπραγματευτεί τώρα, εν μέσω καλοκαιριού φέρνοντας ακόμα περισσότερο οπλικά συστήματα και αναγκάζοντας το Κίεβο να επιστρατεύσει ακόμα περισσότερους έφεδρος ώστε να προκληθούν όσο γίνεται περισσότερες επιθέσεις προς ανακατάληψη εδαφών.

Αν καταφέρουν και ανακαταλάβουν Χερσώνα και Ζαπορίζιε τότε οι Αμερικανοί θα έχουν το «πάνω χέρι».

Για αυτό τον σκοπό επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί Ουκρανοί για να συγκεντρωθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου ανδρών που διαφήμιζαν οι The Times του Λονδίνου οι δυτικές χώρες στέλνουν χιλιάδες μισθοφόρους.

Η Δύση απεγνωσμένα ζητάει μία μεγάλη νίκη στην Ουκρανία και αυτό φαίνεται από αυτά που γράφουν οι New York Times, ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά «μεγάφωνα» και ουσιαστικά φερέφωνο των Δημοκρατικών που αυτή την στιγμή κυβερνούν τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός αρθρογράφος Thomas L. Friedman αναφέρει:

«Πιστεύω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει σε μια νέα φάση, με βάση αυτό το γεγονός:

Πολλοί Ρώσοι στρατιώτες και στρατηγοί μπορεί να είναι νεκροί, αλλά οι σταθεροί σύμμαχοι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι κουρασμένοι.

Αυτός ο πόλεμος έχει ήδη συμβάλει σε μια τεράστια απότομη άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, της βενζίνης και των τροφίμων στην Ευρώπη και αν συρθεί στον χειμώνα, πολλές οικογένειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως χρειαστεί να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης και φαγητού.

 Είναι προφανές ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνεχίσει να οργώνει την Ουκρανία, με την ελπίδα ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων στην Ευρώπη θα σπάσει τελικά τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Το στοίχημά του φαίνεται να είναι: Εάν οι μέσες θερμοκρασίες στην Ευρώπη είναι χαμηλότερες από το κανονικό, και εάν οι μέσες παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πιο περιορισμένες από το κανονικό, και εάν οι μέσες τιμές είναι υψηλότερες από το κανονικό, και εάν οι διακοπές ρεύματος λόγω ελλείψεων ενέργειας γίνουν ευρέως διαδεδομένες , υπάρχει καλή πιθανότητα τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να αρχίσουν να πιέζουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να συνάψει μια συμφωνία με τη Ρωσία – οποιαδήποτε συμφωνία – για να σταματήσουν οι μάχες.

Οπότε ο Πούτιν πρέπει σίγουρα να λέει στα εξαντλημένα στρατεύματά του και στους στρατηγούς του: «Απλώς προχωρήστε με μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο χειμώνας είναι φίλος μας».

Δεν είναι τρελή στρατηγική. Όπως ανέφερε ο Jim Tankersley των Times την περασμένη εβδομάδα: «Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φοβούνται ότι ένας νέος γύρος ευρωπαϊκών κυρώσεων με στόχο τον περιορισμό της ροής ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσε να εκτινάξει εκ νέου τις τιμές της ενέργειας στα ύψη, χτυπώντας τους ήδη πολιορκημένους καταναλωτές και βυθίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες οικονομίες σε σοβαρή συρρίκνωση.

Αυτή η αλυσίδα γεγονότων θα μπορούσε να επιδεινώσει αυτό που είναι ήδη μια σοβαρή επισιτιστική κρίση που μαστίζει χώρες σε όλο τον κόσμο».

Οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να περιορίσουν τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη, προσθέτει η ιστορία, «θα μπορούσαν να εκτινάξουν τις τιμές του πετρελαίου στα 200 δολάρια το βαρέλι ή περισσότερο, μεταφράζοντας το στους Αμερικανούς που πληρώνουν 7 δολάρια το γαλόνι για βενζίνη».

Η βενζίνη στα 9 έως 10 δολάρια το γαλόνι δεν είναι ήδη ασυνήθιστη στην Ευρώπη, όπου οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί «περίπου 700 τοις εκατό», ανέφερε το Bloomberg , «από την αρχή του περασμένου έτους, ωθώντας την ήπειρο στο χείλος της ύφεσης».

Πάντως με αυτά που προβλέπουν οι NY Times φαίνεται πως συμφωνεί και ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ ο οποίος είπε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό, που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιλογές είναι δύο: «Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν συνεχίσουμε έτσι, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές μετά: αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα. Και λέω: το αλκοόλ είναι οκ βασικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όταν κάνεις πρόποση νιώθεις καλά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.