ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο κατά συρροήν δολοφόνος «Alphabet» που εμπνεύστηκε τους φόνους του από τον Ηρακλή Πουαρό

Τα φρικτά εγκλήματά του παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα

Ο κατά συρροήν δολοφόνος «Alphabet» που εμπνεύστηκε τους φόνους του από τον Ηρακλή Πουαρό

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο δολοφόνος της Αλφαβήτα συγκλόνισε το Rochester της Νέας Υόρκης, σκοτώνοντας κορίτσια που είχαν τα ίδια αρχικά στο ονοματεπώνυμό τους – και αυτά τα φρικτά εγκλήματα παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα.

Το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου 1971, ένα νεαρό κορίτσι έτρεχε στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Το παιδί κουνούσε τα χέρια του καθώς περνούσε ένα αυτοκίνητο από δίπλα της. Δε φορούσε τίποτα από τη μέση και κάτω. Περίπου εκατό οδηγοί πέρασαν από το σημείο. Κανένας τους δε σταμάτησε.

Μέρες αργότερα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός 10χρονου κοριτσιού σε μια κοντινή ρεματιά. Το συγκλονιστικό έγκλημα ήταν μόνο το πρώτο από τα ανεξιχνίαστα ακόμη «Alphabet Murders», μια σειρά παιδικών δολοφονιών που συνέβησαν μεταξύ 1971 και 1973 στο Rochester.

Κάθε θύμα ήταν ένα κορίτσι 10 ή 11 ετών. Το μικρό όνομα κάθε κοριτσιού ξεκινούσε με το ίδιο γράμμα με το επώνυμό της. Και το σώμα κάθε κοριτσιού βρέθηκε μέσα ή κοντά σε μια πόλη της οποίας το όνομα ξεκινούσε με το ίδιο γράμμα με το όνομα του κοριτσιού.

Η εξαφάνιση και ο θάνατος της Carmen Colón

Η Carmen Colón ήταν το πρώτο θύμα των δολοφονιών του Rochester Alphabet. Το απόγευμα της εξαφάνισής της, η μητέρα της Colón την έστειλε στο τοπικό φαρμακείο για να πάρει μια συνταγή, σύμφωνα με το Democrat and Chronicle. Αφού μίλησε με τον φαρμακοποιό, η Colón βγήκε έξω για να περιμένει τη συνταγή. Η Colón βρισκόταν μόνο ενάμιση τετράγωνο μακριά από το σπίτι – αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο φαρμακείο ή στο σπίτι της.

Η οικογένεια Colón κάλεσε την αστυνομία, η οποία σάρωσε τη γειτονιά. Δύο μέρες αργότερα, ένα ζευγάρι έφηβοι με ποδήλατα εντόπισαν ένα πτώμα κοντά στο προάστιο του Rochester, Chili.

Μέσα σε λίγους μήνες, η αστυνομία βρέθηκε σε αδιέξοδο. Πινακίδες γύρω από την περιοχή του Rochester ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της Colón , υποσχόμενοι μια ανταμοιβή 6.000 $. Ωστόσο, το φρικτό έγκλημα παρέμεινε ανεξιχνίαστο.

Η δολοφονία της Wanda Walkowicz, το 2ο θύμα των Alphabet Murders

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η αστυνομία αναζητούσε τον δολοφόνο της Carmen Colón. Και τότε, η δολοφονία ενός δεύτερου κοριτσιού έδειξε ένα πιθανό κίνητρο.

Η Wanda Walkowicz ήταν 11 ετών όταν η μητέρα της την έστειλε στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να παραλάβει είδη παντοπωλείου για δείπνο στις 2 Απριλίου 1973. Αφού αγόρασε για 8,52 δολάρια τρόφιμα, η Walkowicz εξαφανίστηκε. «Τότε δεν γνωρίζαμε τίποτα για το τι μπορεί να συμβεί πηγαίνοντας προς το κατάστημα», είπε η αδερφή του Walkowicz, Rita, στο Democrat and Chronicle.

Μια μέρα αργότερα, η αστυνομία βρήκε το σώμα της Walkowicz στο κάτω μέρος ενός αναχώματος αυτοκινητόδρομου στο Webster.

Τα δύο εγκλήματα έμοιαζαν εκπληκτικά. Τόσο η Walkowicz όσο και η Colón εξαφανίστηκαν το απόγευμα. Και οι δύο είχαν στραγγαλιστεί και βιαστεί.

Καθώς ο φόβος σάρωσε την κοινότητα του Rochester, η αστυνομία αναζήτησε υπόπτους. Έρχονταν αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της θέας της Walkowicz να μπαίνει σε ένα καφέ όχημα λίγο μετά την έξοδο από το σούπερ μάρκετ. Όμως η υπόθεση των δολοφονιών της Αλφαβήτα παρέμενε ανοιχτή.

Ένας δολοφόνος στο Rochester στόχευε κορίτσια με το ίδιο πρώτο και τελευταίο αρχικό;

Ένα τρίτο θύμα σκοτώνεται και η αστυνομία παραμένει σαστισμένη

Στις 26 Νοεμβρίου 1973, περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατο της Wanda Walkowicz, ένα άλλο κορίτσι από το Rochester χάθηκε. Η εντεκάχρονη Michelle Maenza εξαφανίστηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι από ένα εμπορικό κέντρο. Δύο μέρες αργότερα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα της στο Macedon.

Το The Democrat and Chronicle κυκλοφόρησε έναν τίτλο που έγραφε, “Killings Hauntingly Similar”.

Οι αναφορές ξεχύθηκαν για άλλη μια φορά. Μια γυναίκα ανέφερε ότι είχε εντοπίσει ένα νεαρό κορίτσι που έμοιαζε με τη Maenza έξω από ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού – και η αυτοψία της Maenza έδειξε ότι έφαγε ένα χάμπουργκερ πριν από το θάνατό της.

Ένας άνδρας θυμήθηκε ότι είδε ένα αυτοκίνητο σταματημένο στην άκρη του δρόμου με σκασμένο λάστιχο. Όταν σταμάτησε για να μιλήσει στον οδηγό, είδε μια κοπέλα που έμοιαζε με τη Maenza να κάθεται στο αυτοκίνητο. Ο άνδρας που οδηγούσε ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε βοήθεια.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν τον ύποπτο και η αστυνομία συνέταξε ένα σκίτσο. Για εβδομάδες, η αστυνομία φίλτραρε χιλιάδες αναφορές για την υπόθεση.

«Ο άνθρωπος που σκότωσε τη Wanda Walkowicz είναι υπεύθυνος για αυτή τη δολοφονία», είπε ένας αστυνομικός του Rochester μετά τον θάνατο της Maenza. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι επίσης υπεύθυνος για τη δολοφονία της Carmen Colón».

Η αστυνομία πάλεψε με τα περίεργα χαρακτηριστικά της υπόθεσης. Και τα τρία θύματα είχαν αλληγορικό μοτίβο με τα κοινά αρχικά των ονομάτων τους – εξ ου και το όνομα «Alphabet Murders». Τα πτώματα βρέθηκαν όλα σε πόλεις με τα αρχικά των θυμάτων. Ήταν σύμπτωση; Ή μήπως το μοτίβο κρατούσε το κλειδί για την επίλυση της υπόθεσης;

Ύποπτοι και θεωρίες στην υπόθεση δολοφονιών της αλφαβήτου

Η αστυνομία ερεύνησε πολλούς υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του θείου της Colón. Δυστυχώς, βρήκαν πολλούς κατά συρροή βιαστές και δολοφόνους στην περιοχή του Rochester στη διαδικασία.

Ο πυροσβέστης Dennis Termini διέπραξε πάνω από δώδεκα βιασμούς στο γκαράζ του. Και όταν η αστυνομία τον στρίμωξε, ο Termini αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο Joseph Naso πέρασε χρόνο στο Rochester προτού το δικαστήριο τον καταδικάσει σε θάνατο για τη δολοφονία έξι γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων με διπλά αρχικά. Όμως κανένα στοιχείο δεν τον συνδέει με τους φόνους του Rochester στο Αλφάβητο.

Ωστόσο, το DNA που ανακτήθηκε από τη δολοφονία της Walkowicz απέκλεισε αυτούς τους πιθανούς υπόπτους, εκτός αν η δολοφονία της διαπράχθηκε από διαφορετικό δολοφόνο από τους άλλους.

Ο κατά συρροή δολοφόνος Kenneth Bianchi μεγάλωσε στο Ρότσεστερ πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια, όπου έγινε γνωστός ως ο “Στραγγαλιστής στην πλαγιά του λόφου”. Ενώ παραμένει ύποπτος, έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι διέπραξε τις δολοφονίες του Alphabet.

Ο συγγραφέας πραγματικών εγκλημάτων Michael Benson, ο οποίος μεγάλωσε στο Rochester, πιστεύει ότι οι δολοφονίες Alphabet διαπράχθηκαν από πολλούς ανθρώπους. «Πιστεύω ότι η Wanda και η Michelle σκοτώθηκαν από το ίδιο άτομο. Αλλά η Carmen ήταν διαφορετική», είπε ο Benson στην A&E.

Οι ανεπαίσθητες διαφορές στη μέθοδο θανάτωσης – καθώς και οι αναφορές ενός μάρτυρα ότι είδε δύο ενήλικες με την Colón – εγείρουν την πιθανότητα μιας “αντιγραφής δολοφονίας”.

Τα εγκλήματα παραμένουν άλυτα μετά από δεκαετίες

Πενήντα χρόνια αφότου ξεκίνησαν, οι δολοφονίες Alphabet παραμένουν ανεξιχνίαστες.

«Υπάρχει αυτή η σύγχυση των αρχικών», είπε ο Robert Hetzke, ένας ντετέκτιβ που εργαζόταν για την υπόθεση το 2009, στο Democrat and Chronicle. «Συνδέονται; Δεν συνδέονται; Δεν το ξέρουμε αυτό».

Είναι πιθανό τα διπλά αρχικά να ήταν σύμπτωση, καθώς τα ίδια αρχικά ήταν στην “μόδα” όταν γεννήθηκαν τα θύματα.

Όλη αυτή η υπόθεση όμως σίγουρα μας θυμίζει το “ABC murders” της Agatha Christie με τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.