ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠA ανησυχούν για πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

«Η χρήση τέτοιων πυραύλων στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες»

Οι ΗΠA ανησυχούν για πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από το Ιράν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τη δήλωση έκανε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση τέτοιων πυραύλων στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Ιράν φέρεται ήδη να προμηθεύει στη Ρωσία διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταφοράς δεδομένων, κατευθυνόμενων βομβών και πυρομαχικών πυροβολικού.

Έτσι, είναι πιθανό η Τεχεράνη να κάνει το επόμενο βήμα στη στήριξη της Μόσχας παρέχοντας βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης σημείωσε επίσης ότι το πρόσφατο ταξίδι του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σοιγκού στο Ιράν, όπου επιθεώρησε νέους τύπους βαλλιστικών πυραύλων, προκάλεσε πολλές υποψίες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται ότι η Ρωσία, σε αντάλλαγμα για την στρατιωτική υποστήριξη, προσφέρει στο Ιράν συνεργασία στον τομέα της πυραυλικής άμυνας, των συστημάτων αεράμυνας και των στρατιωτικών ηλεκτρονικών, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.