ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Οι ΗΠΑ εξωθούν την κατάσταση στην Ουκρανία στα άκρα: «Η Ρωσία δεν επιθυμεί ουσιαστικές διαπραγματεύσεις»

Θέλουν όμως διπλωματική λύση με τον Ιράν!

Οι ΗΠΑ εξωθούν την κατάσταση στην Ουκρανία στα άκρα: «Η Ρωσία δεν επιθυμεί ουσιαστικές διαπραγματεύσεις»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν κάθε μέσο για να προωθήσουν τη διπλωματία με τη Ρωσία εάν δουν κάποια ευκαιρία, αλλά αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες.

Αυτά δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ ότι η Ρωσία ήταν πάντα θετική στο ενδεχόμενο συνομιλιών με τις ΗΠΑ.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν όχι μόνο δεν είναι πρόθυμος για ουσιαστική διπλωματία αλλά αντιθέτως συνεχίζει να πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολόνα, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτό που είναι κοινός τόπος ότι οι ΗΠΑ εξωθούν την κατάσταση στην Ουκρανία στα άκρα.

«Εξετάζουμε και θα εξετάζουμε κάθε μέσο για να προωθήσουμε τη διπλωματία, εάν δούμε μια ευκαιρία για να την προωθήσουμε με κάθε τρόπο», είπε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας όμως ότι αντιθέτως, η Μόσχα «διπλασιάζει και τριπλασιάζει» τις επιθετικές ενέργειές της.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από τον Μάιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, είπε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι γραμμές επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Την πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα είχε η αμερικανική πλευρά.

Ένας κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξήγησε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η επικοινωνία αυτή ήταν αναγκαία για να «ξεκαθαρίσουν οι παρανοήσεις» ώστε «να μην υπάρξουν ατυχήματα».

«Αυτές είναι πάντα σημαντικές επαφές και είναι σημαντικό που οι Αμερικανοί είχαν την πρωτοβουλία», φέρεται να είπε ο Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, που εδρεύει στη Βιέννη.

Μετά το τηλεφώνημα αυτό η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις για τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής που διεξάγει το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Δεν θεωρούν ειλικρινή τη Μόσχα αλλά θεωρούν ειλικρινή την  Τεχεράνη!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η διπλωματία είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξεταστεί το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν αλλά δεν βλέπουν επί του παρόντος μια επικείμενη αναβίωση της συμφωνίας του 2015 λόγω της παρείσφρησης της Τεχεράνης σε εξωτερικά θέματα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.