ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ έστειλαν πυρηνικό υποβρύχιο με πυραύλους Trident στην ανατολική Μεσόγειο! – Στο «στόχαστρο» μπαίνουν το Ιράν και… η Ρωσία

H αποστολή του δεν αφορά την Χαμάς

Οι ΗΠΑ έστειλαν πυρηνικό υποβρύχιο με πυραύλους Trident στην ανατολική Μεσόγειο! – Στο «στόχαστρο» μπαίνουν το Ιράν και… η Ρωσία

Μία ανησυχητική αποστολή πυρηνικού υποβρυχίου κλάσης Οχάιο, στην Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αποστολή εμπνέει ανησυχία γιατί είναι σαφές ότι δεν μπορεί να αφορά την Χαμάς.

Το υποβρύχιο αυτό αποτελεί «μήνυμα» είτε για το Ιράν είτε ακόμα και για την ίδια την Ρωσία.

Το Ιράν αποτελεί τον πρώτο στόχο και σε ό,τι αφορά την Ρωσία αποτελεί την «απάντηση» στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ο οποίος είπε «απέχουμε 1000 χλμ. από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα» εννοώντας ότι σε 4,5′ ένα «σμήνος» υπερ-υπερηχητικών Kinzhal μπορεί να τα κτυπήσει.

Βέβαια αυτό που τρομοκράτησε τις ΗΠΑ ήταν το γεγονός ότι η Ρωσία προχώρησε μέσα στη περασμένη νύχτα στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (SLBM) RSM-56 Bulava από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Emperor Alexander III» κλάσης Borei-A (πρόκειται για τη νεότερη κλάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του ρωσικού Ναυτικού), με ένα «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό:

Δοκιμάστηκαν νέες κεφαλές και επιβεβαιώθηκε ότι ο κάθε πύραυλος μπορεί να πλήξει σε αποστάσεις μέχρι 10.000 χλμ. δέκα διαφορετικούς στόχους με πυρηνικές κεφαλές 150 Kt! Δεκαπλάσιας, δηλαδή, ισχύος από την βόμβα που έπληξε την Χιροσίμα.

Κάθε υποβρύχιο μπορεί να εκτοξεύσει 16 βλήματα και να πλήξει δέκα διαφορετικούς στόχους, καταστρέφοντας, δηλαδή, 160 πόλεις μεγέθους Λονδίνου, με ακρίβεια βολής μόλις τα 300 μέτρα!

Η κλάση υποβρυχίων πυρηνικής ενέργειας Οχάιο είναι η κλάση των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κλάση του Οχάιο αντικατέστησε τις κλάσεις Benjamin Franklin και Lafayette.

Φτάνει ταχύτητες των 25 κόμβων και μπορεί να μετακινηθεί σε βάθη 400 μ.

Τα πλοία της κατηγορίας Οχάιο έχουν εκτόπισμα 18.750 τόνους. Tα Οχάιο έχουν το μισό εκτόπισμα της κλάσης Typhoon και 25% λιγότερη μετατόπιση της κλάσης Borei.

Φέρουν 24 πυραύλους Trident II, έναντι 20 βλημάτων από τα Borei II και 20 βλήματα από τα Typhoon.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στην ανατολική Μεσόγειο από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς», όπως είχε ανακοινώσει μια εβδομάδα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Λόιντ Όστιν.

Το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του ενώθηκαν με το πρώτο αεροπλανοφόρο που αναπτύχθηκε στην περιοχή, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», είχε δηλώσει τότε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός των αεροπλανοφόρων οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει και μαχητικά αεροσκάφη F-15E όπως και A-10 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.