ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν την δολοφονία δύο δημοσιογράφων από τους Ουκρανούς

Τι ανακοίνωσε η FSB

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν την δολοφονία δύο δημοσιογράφων από τους Ουκρανούς

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απέτρεψε υποστηριζόμενα από την Ουκρανία σχέδια για τη δολοφονία δύο προβεβλημένων Ρωσίδων δημοσιογράφων.

Όπως είπε η υπηρεσία, συνέλαβε την Παρασκευή έναν απροσδιόριστο αριθμό προσώπων που είχαν πραγματοποιήσει αναγνωριστικές επισκέψεις κοντά στα σπίτια και στον χώρο εργασίας της Μαργκαρίτα Σιμονιάν και της Ξένια Σόμπτσακ.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την Ουκρανία, η οποία στο παρελθόν  έχει κατηγορηθεί για  ανάμειξη σε δολοφονίες προσωπικοτήτων στην Ρωσία.

Το Interfax επικαλέστηκε την FSB σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι προετοίμαζαν επιθέσεις με στόχο τις δύο γυναίκες για λογαριασμό της Ουκρανίας και ότι τους είχαν υποσχεθεί αμοιβή 16.620 δολαρίων για την καθεμία.

Η Σιμονιάν, επικεφαλής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού RT ανήρτησε ένα μήνυμα στο Telegram για το καταγγελλόμενο σχέδιο καλώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας «να συνεχίσουν να εργάζονται!».

Η Σόμπτσακ είναι διάσημη δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια και το 2018 ήταν υποψήφια για την προεδρία της χώρας.

Δύο προβεβλημένες προσωπικότητες στην Ρωσία, η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα και ο μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα Βλάντλεν Τατάρσκι, σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο, τις οποίες είχε σχεδιάσει η Ουκρανία.

Τον Μάιο ένας προβεβλημένος ρώσος συγγραφέας, ο Ζαχάρ Πριλέπιν, τραυματίστηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου από την οποία σκοτώθηκε ο οδηγός του.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος και παραδέχτηκε ότι έδρασε για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.