Ουκρανία: Αγοράζει τροχοφόρα ΤΟΜΑ από την Πολωνία με τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων

Την ανακοίνωση έκανε ο Πολωνός πρωθυπουργός

Ουκρανία: Αγοράζει τροχοφόρα ΤΟΜΑ από την Πολωνία με τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων

Την αγορά 100 πολωνικών τροχοφόρων ΤΟΜΑ  KTO Rosomak, από την Ουκρανία,  έκανε γνωστή ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.

Όπως είπε η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια που παρέχει η ΕΕ στην Ουκρανία (δηλαδή οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι) όπως και από τα αντίστοιχα κεφάλαια που παρέχουν οι ΗΠΑ.

Το KTO Rosomak μπορεί να μεταφέρει εκτός από το τριμελές πλήρωμα, 8 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, φέρει σαν οπλισμό ένα πυροβόλο των 30 χλστ. ATK Mk44 Bushmaster II, ένα πολυβόλο των 12,7 χλστ. και ένα των 7,62 χλστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.