ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Ανακοίνωσε προσωρινούς διαδρόμους για τα εμπορικά πλοία που ταξιδεύουν στη Μαύρη Θάλασσα

Αναφέρεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται η στρατιωτική απειλή και ο κίνδυνος ναρκών

Ουκρανία: Ανακοίνωσε προσωρινούς διαδρόμους για τα εμπορικά πλοία που ταξιδεύουν στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε προσωρινούς διαδρόμους για τα εμπορικά πλοία που αποπλέουν από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανάρτηση του Ναυτικού της Ουκρανίας στο Facebook.

Αυτοί οι διάδρομοι θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να επιτρέψουν την έξοδο πολιτικών πλοίων που έχουν σταθμεύσει στα λιμάνια του Τσερνομόρσκ, της Οδησσού και του Πιβντένι (Γιούζνι) από την έναρξη της εισβολής.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η στρατιωτική απειλή και ο κίνδυνος ναρκών από τη Ρωσική Ομοσπονδία εξακολουθεί να υφίσταται σε όλες τις διαδρομές.

Οι πλοιοκτήτες/καπετάνιοι των πλοίων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν επίσημα την ετοιμότητά τους να πλεύσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εν λόγω διαδρομές είχαν προταθεί προηγουμένως από την Ουκρανία σε έκκληση προς τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). Το Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού αναγνώρισε το δικαίωμα της Ουκρανίας στην ελεύθερη εμπορική ναυσιπλοΐα, το οποίο κατοχυρώνεται από το διεθνές ναυτικό δίκαιο.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός κάλεσε τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμβάσεις και να σταματήσει να απειλεί την εμπορική ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει επίσης η ανάρτηση.

Οι διαδρομές αυτές θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να επιτραπεί η έξοδος των πολιτικών πλοίων που βρίσκονται στα ουκρανικά λιμάνια του Τσορνομόρσκ, της Οδησσού και του Πιβντένι από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υπενθυμίζει το Πολεμικό Ναυτικό «το τελευταίο πλοίο με ουκρανικά τρόφιμα έφυγε από το λιμάνι της Οδησσού στις 16 Ιουλίου. Μετά την απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά, το επιθετικό κράτος επιτέθηκε στις υποδομές σιτηρών του λιμανιού για να αποκόψει την πρόσβαση των ουκρανικών τροφίμων στις παγκόσμιες αγορές. Οι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αφρικής, κάλεσαν τη Ρωσία να σταματήσει να εκβιάζει την Ουκρανία με τρόφιμα και να μην εμποδίζει τις ουκρανικές γεωργικές εξαγωγές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.