ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πακιστάν: Δολοφονήθηκαν δύο αδελφές – Για «έγκλημα τιμής» κάνει λόγο η αστυνομία

Επτά μέλη της οικογένειας των δύο αδελφών καταζητούνται από τις αρχές

Πακιστάν: Δολοφονήθηκαν δύο αδελφές – Για «έγκλημα τιμής» κάνει λόγο η αστυνομία

Δύο αδελφές δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν και οι αρχές ερευνούν την υπόθεση καθώς πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα ενός «εγκλήματος τιμής» ενώ καταζητούνται και επτά μέλη από την οικογένειά τους.

Οι αρχές της πόλης Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, έχουν ξεκινήσει έρευνες για τους φόνους της Ανίσα Αμπάς, 24 ετών και της Αρούτζ Αμπάς, 21 ετών, δύο αδελφών που έχουν ισπανική και πακιστανική καταγωγή. Οι δύο γυναίκες ήθελαν να χωρίσουν από τους Πακιστανούς συζύγους τους και βρίσκονταν στην Ισπανία.

Επέστρεψαν το Γκουτζράτ όπου τις στραγγάλισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χάσαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να έρθουν για λίγες ημέρες στο Πακιστάν. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για μια περίπτωση εγκλήματος τιμής (…) αλλά η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Οι σύζυγοι των δύο γυναικών, που ήταν ταυτόχρονα και εξάδελφοί τους, τις πίεζαν να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία.

Επτά μέλη της οικογένειας των δύο αδελφών καταζητούνται από τις αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακισταν, πέρσι διαπράχθηκαν περισσότερα από 450 «εγκλήματα τιμής» στη χώρα. Μερικές φορές στοχοποιούνται άνδρες, όμως τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις εξάλλου, τα εγκλήματα δεν καταγγέλλονται στις αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.