ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Παραδόθηκαν στην Ουκρανία τα πρώτα δυτικά άρματα μάχης τρίτης γενιάς Leopard-2 (βίντεο)

Προωθούνται άμεσα στο μέτωπο

Παραδόθηκαν στην Ουκρανία τα πρώτα δυτικά άρματα μάχης τρίτης γενιάς Leopard-2 (βίντεο)

Τη στιγμή που γράφονταν οι γραμμές αυτές, τα δυτικά Leopard 2 προωθούντο σε κέντρο εκπαίδευσης στη δυτική Ουκρανία. Πρόκειται για δώδεκα άρματα μάχης τα οποία αφίχθηκαν με τρένο και κατά περίεργο τρόπο οι Ρώσοι ούτε το τρένο εντόπισαν, ούτε βέβαια το χτύπησαν.

Τα άρματα μάχης θα προωθηθούν άμεσα στην πρώτη γραμμή, όταν θα παραδοθούν και τα οχήματα MARDER-1A3, προκειμένου να δημιουργήσουν την πρώτη πλήρως μηχανοκίνητη ύλη αρμάτων μάχης εξοπλισμένη με δυτικά όπλα.

Η όλη εξέλιξη αποτελεί καθαρό αιφνιδιασμό για τους Ρώσους, καθώς τα πρώτα δυτικά άρματα μάχης επρόκειτο να παραδοθούν στα τέλη Μαρτίου, όταν θα ολοκληρωνόταν και η εκπαίδευση των Ουκρανών, η οποία όμως φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα απ΄ότι ανέμεναν οι Ρώσοι: Οι Ουκρανοί είχαν στείλει στην Πολωνία εμπειροπόλεμα πληρώματα, τα οποία επανδρώνουν τώρα τα άρματα μάχης και θα τα προωθήσουν το επόμενο δεκαήμερο στο πεδίο της μάχης.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να παρευρεθεί, είναι στο Κίεβο για να πάει άρματα μάχης Leopard, τα οποία είναι η πρώτη παρτίδα που παραδίδεται στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση που διεξάγεται στη Βαρσοβία.

Νωρίτερα το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP είχε μεταδώσει πως η Πολωνία παρέδωσε τα πρώτα γερμανικής κατασκευής άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι θα ανακοινώσει σήμερα στο Κίεβο πως η Πολωνία παρέδωσε ήδη τα πρώτα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», μετέδωσε το επίσημο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.