ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΥ: «Σοβαρό κίνδυνο» διατρέχουν τουλάχιστον 130 μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα στη Γάζα λόγω έλλειψης προμηθειών

Έκκληση του ΠΟΥ για τις ελλείψεις σε κρίσιμες προμήθειες στα νοσοκομεία

ΠΟΥ: «Σοβαρό κίνδυνο» διατρέχουν τουλάχιστον 130 μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα στη Γάζα λόγω έλλειψης προμηθειών

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τουλάχιστον 130 μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα στη Γάζα διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», λόγω της έλλειψης προμηθειών και καυσίμων για τις γεννήτριες.

Η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες και καύσιμα για τις γεννήτριες. Οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν βελόνες ραψίματος για τις χειρουργικές επεμβάσεις, τις οποίες διενεργούν με ξύδι ως απολυμαντικό και χωρίς αναισθησία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επτά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω ζημιών από τους βομβαρδισμούς, έλλειψης ενέργειας και προμηθειών ή και ισραηλινών εντολών για εκκένωση.

Οι ελλείψεις σε κρίσιμες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστήρων, αναγκάζουν τους γιατρούς να περιορίζουν τη θεραπεία, δήλωσε ο Δρ Μοχάμεντ Καντίλ, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιουνίς. Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς προσέρχονται στα νοσοκομεία και πλέον νοσηλεύονται σε γεμάτους, σκοτεινούς διαδρόμους. Τα νοσοκομεία κρατούν το ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία των ΜΕΘ και τις θερμοκοιτίδες για τα πρόωρα μωρά. Οι γιατροί κάνουν λόγο για σπαρακτική κατάσταση, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων και το 70% των τραυματιών ήταν παιδιά

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφτασε στους 4.651 και των τραυματιών στους 14.245 από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, από τους 4.651 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν το 40% ήταν παιδιά.

Επίσης, από τους 14.245 Παλαιστίνιους τραυματίες, το 70% είναι γυναίκες και παιδιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.