ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πράσινο φως» στην Γερμανία για την αγορά 140 οπλισμένων UAVs από το Ισραήλ

Το υπουργείο Άμυνας προβλέπει να δαπανήσει 152,6 εκατομμύρια για την απόκτηση 140 αεροσκαφών από το Ισραήλ

«Πράσινο φως» στην Γερμανία για την αγορά 140 οπλισμένων UAVs από το Ισραήλ

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν οπλισμένα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να τις βοηθούν στις αποστολές τους μετά το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας.

Τα αεροσκάφη Heron TP μπορούν να εκτελούν αποστολές για συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώριση, αλλά και να εκτοξεύουν πυραύλους. Η αγορά τους χαρακτηριζόταν καυτή πατάτα στη χώρα για χρόνια, όμως εγκρίθηκε εν μέσω του επανεξοπλισμού της Γερμανίας κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με φόντο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Η Μαρί-Ανιές Στρακ-Τσίμερμαν, επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της Μπούντεσταγκ, δήλωσε «παραπάνω από ευτυχής» για την απόφαση. Τα UAVs «συγκεντρώνουν πληροφορίες», αλλά οι χειριστές τους «πρέπει να είναι επίσης έτοιμοι να υπερασπίσουν τους στρατιώτες στο πεδίο» και «γι’ αυτό είναι απαραίτητο να φέρουν όπλα».

Το υπουργείο Άμυνας προβλέπει να δαπανήσει 152,6 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση περίπου 140 τέτοιων αεροσκαφών από το Ισραήλ, 60 από τα οποία θα χρησιμεύσουν για εκπαίδευση με τα υπόλοιπα 80 να προορίζονται για χρήση στο πεδίο.

Το κονδύλι περιλαμβάνει επίσης την αγορά άλλου εξοπλισμού, την εκπαίδευση των χειριστών, την προετοιμασία υποδομών και προσομοιωτών πτήσεων.

Η αγορά οπλισμένων UAVs υπόκειται στην έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπήρξαν διαφωνίες. Η Ζανίν Βίσλερ του κόμματος Die Linke τόνισε πως η γερμανική κυβέρνηση μοιάζει να έχει καταληφθεί από μανία για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ επισήμανε πως το να «τοποθετούνται όπλα σε UAVs δεν έχει σκοπό να προστατεύονται ζωές, αλλά να σκοτώνονται άνθρωποι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.