ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το μακελειό στη Μόσχα – «Ο κόσμος ξάπλωσε στο πάτωμα για να γλιτώσει»

«Οι δράστες χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα»

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το μακελειό στη Μόσχα – «Ο κόσμος ξάπλωσε στο πάτωμα για να γλιτώσει»

Στα διεθνή ΜΜΕ πρωταγωνιστεί η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής (22/3) ένοπλοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, άνοιξαν πυρ στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall και σκόρπισαν τον θάνατο.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 100 είναι οι τραυματίες, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Το αιματοκύλισμα στα βορειοδυτικά της Μόσχας βρίσκεται στα πρώτα θέματα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, με τα περισσότερα να αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει μέχρι στιγμής απροσδιόριστος.

«Ο κόσμος ξάπλωσε στο πάτωμα για να γλιτώσει»

Το ρωσικό πρακτορείο Tass μεταδίδει ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο δημαρχείο Crocus της Μόσχας και ότι εκκένωση είναι σε εξέλιξη. «Οι δράστες χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα», επισημαίνει και προσθέτει ότι ακολούθησε έκρηξη και φωτιά.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, οι δράστες «στη συνέχεια πέταξαν μια χειροβομβίδα ή μια βόμβα, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά». «Ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα ξάπλωσε στο πάτωμα για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς, έμεινε εκεί για 15-20 λεπτά και μετά άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί κατάφεραν να βγουν έξω», είπε δημοσιογράφος του RIA.

Οι Moscow Times περιγράφουν τη στιγμή που οι άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπειραν τον θάνατο. «Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο του μακελειού και οι γιατροί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες», δήλωσε ο Αντρέι Βορόμπιοφ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, ο οποίος ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, έκανε λόγο για «μια τρομερή τραγωδία. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των θυμάτων».

«Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, υπάρχουν θύματα», είναι ο τίτλος του Reuters, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να σημειώνει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα πως «εξτρεμιστές» είχαν επικείμενα σχέδια για επίθεση στη Μόσχα.

Εξέδωσε την προειδοποίησή της αρκετές ώρες αφότου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε ότι απέτρεψε επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα.

Πρώτη είδηση είναι και στη Le Monde, με τη γαλλική εφημερίδα να επικαλείται τα ρωσικά ΜΜΕ και να μεταδίδει ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση». «Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτό το απεχθές έγκλημα», δήλωσε η ίδια.

«Ένοπλοι δράστες άνοιξαν πυρ μέσα σε πολυσύχναστο συναυλιακό χώρο στην περιοχή της Μόσχας», γράφει το CNN, σημειώνοντας ότι «το μουσικό συγκρότημα Picnic ετοιμαζόταν να εμφανιστεί στη σκηνή όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με το Russia 24».

Παράλληλα, περιγράφει ότι τη στιγμή της επίθεσης πλήθος κόσμου άρχισε να στριμώχνεται, να ουρλιάζει και να σκύβει πίσω από τα καθίσματα. «Ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού βγήκε από το φλεγόμενο κτίριο, το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες», προσθέτει το ίδιο ρεπορτάζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu Agency αναφέρει πως οι ειδικές δυνάμεις, η αστυνομία, καθώς και πυροσβέστες έχουν μεταβή στον τόπο του συμβάντος. «Οι μουσικοί δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.