ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ψυχρός πόλεμος» στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο: Σε επιφυλακή θέτει το ΝΑΤΟ και το ΠΝ για τον ρωσικό στόλο

Λόγω Ρωσίας τα αεροπλανοφόρα βρίσκονται στον ελληνικό χώρο λένε οι ΗΠΑ

«Ψυχρός πόλεμος» στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο: Σε επιφυλακή θέτει το ΝΑΤΟ και το ΠΝ για τον ρωσικό στόλο

Σε ένα νέο “ψυχροπολεμικό” πεδίο έχει μετατραπεί το Αιγαίο καθώς το ΝΑΤΟ έχει δώσει εντολή και στο ΠΝ να βρίσκεται σε επιφυλακή για την επιτήρηση του ρωσικού στόλου, ο οποίος εκτελεί ασκήσεις σε όλο το εύρος της περιοχής καθώς και στην Αν.Μεσόγειο, καθώς μερικές από τις σημαντικότερες βάσεις υπάρχει φόβος να είναι πλέον στοχοποιημένες (μη εξαιρουμένων των όσων βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος).

Η ελληνική εμπλοκή γίνεται όλο και πιο βαθιά κατόπιν εντολών του ΝΑΤΟ αποτελώντας έτσι ακόμα μια χώρα που κατατάσσεται από την Ρωσία στις “μη-φιλικές”.

Τα ρωσικά καταδρομικά κλάσης «Σλάβα» (όπως το «Μόσχα» που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα), αντιτορπιλικά κλάσης «Ουνταλόι», φρεγάτες και υποβρύχια τύπου «Κίλο» της  5ης επιχειρησιακής μοίρας του ρωσικού ναυτικού (επισήμως αναφέρεται ως «επιχειρησιακός σχηματισμός του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα) από την Ταρτούς της Συρίας βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και σε διαρκή κατάσταση ετοιμότητας ενώ το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι “γάτας με ποντικιού” για την επίτευξη της κυριαρχίας.

Η κινητικότητα των ρωσικών πλοίων έχει θέσει σε επιφυλακή, όχι μόνο το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο εκ των πραγμάτων επιχειρεί στο Αιγαίο, αλλά αιτιολογεί κατά τις ΗΠΑ, τη διαρκή παρουσία αεροπλανοφόρων, όπως το «Χάρι Σ. Τρούμαν» και της ομάδας κρούσης που το συνοδεύει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα, οι αεροπορίες Ελλάδας, Ιταλίας, Τουρκίας και ΗΠΑ είναι απολύτως συντονισμένες ώστε να καλύπτουν με ιπτάμενα ραντάρ και UAV (του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ) την περιοχή από τη Σικελία μέχρι τα ανοιχτά της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις του ρωσικού στόλου.

Παράλληλα, το ιταλικό και το γαλλικό ναυτικό με κύριες μονάδες επιφανείας διατηρούν αυξημένη παρουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταίο παράδειγμα η προσέγγιση της γαλλικής φρεγάτας «Alsace» στο λιμάνι της Λάρνακας, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε σταθμό εξυπηρέτησης του γαλλικού ναυτικού.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.