ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πυροβολισμοί σε συναυλία στην Ουάσιγκτον: Νεκρός ένας 15χρονος – Τραυματίστηκε και αστυνομικός

Η αστυνομία συνέχιζε να ερευνά τα κίνητρα του πυροβολισμού, ενώ ακόμα δεν έχει προxωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις

Πυροβολισμοί σε συναυλία στην Ουάσιγκτον: Νεκρός ένας 15χρονος – Τραυματίστηκε και αστυνομικός

Ένας 15χρονος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν από σφαίρες το βράδυ της Κυριακής (19/6) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ έπειτα από μια συναυλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πριν τους πυροβολισμούς δύο άλλα περιστατικά προκάλεσαν πανικό μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για μια συναυλία, για την οποία δεν είχε χορηγηθεί άδεια, με την ευκαιρία της γιορτής Juneteenth, της επετείου από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, στις 19 Ιουνίου 1865.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον Ρόμπερτ Κόντι.

Τότε οι δυνάμεις της τάξης διέκοψαν τη συναυλία. Αμέσως μετά και παρά την παρουσία στο σημείο ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ένας έφηβος σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο Κόντι.

Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οπού νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον στο σημείο βρέθηκαν πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που πυροβόλησε έναν από τους ενήλικες, ωστόσο το όπλο από το οποίο έφυγε και σφαίρα που σκότωσε τον 15χρονο, αλλά και αυτό που τραυμάτισε τον αστυνομικό ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Η αστυνομία συνέχιζε να ερευνά τα κίνητρα του πυροβολισμού, ενώ ακόμα δεν έχει προxωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φέτος στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί 277 μαζικοί πυροβολισμοί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Gun Violence Archive, κατά μέσο όρο περισσότεροι από 1,5 μαζικοί πυροβολισμοί κάθε μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.