ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πυραυλική επίθεση κατά στρατοπέδου της Wagner – Ο Γ.Πριγκόζιν κατηγορεί το ρωσικό ΥΠΑΜ και την ηγεσία του Στρατού

«Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στον Στρατό και σε ολόκληρη τη Ρωσία»

Πυραυλική επίθεση κατά στρατοπέδου της Wagner – Ο Γ.Πριγκόζιν κατηγορεί το ρωσικό ΥΠΑΜ και την ηγεσία του Στρατού

Ανησυχητικές όσο και ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν και το ρωσικό κράτος.

Τελευταίο συμβάν μια πυραυλική επιδρομή κατά στρατοπέδου εκπαίδευσης της Wagner στην Ουκρανία, για την οποία ο Γ.Πριγκόζιν κατηγορεί τον ρωσικό Στρατό! 

Μάλιστα ο Πριγκόζιν ανέβασε και σχετικό βίντεο, ενώ κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς. 

Ο Πριγκόζιν σε μήνυμά του κάλεσε «τον ρωσικό λαό να πυκνώσει τις τάξεις της οργάνωσης για να σταματήσει το «αίσχος» αυτό που επικρατεί στην Ρωσία όπως είπε:

«Είμαστε 25 χιλιάδες και θα καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό το χάος στη χώρα. 25 χιλιάδες είναι τακτική εφεδρεία, αλλά η στρατηγική εφεδρεία είναι όλος ο στρατός μας και όλη η χώρα. Όποιος θέλει, να έρθει  μαζί μας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αίσχος», ανέφερε ουσιαστικά  καλώντας σε ένοπλη εξέγερση δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για ποιον δουλεύει τελικά.

«Το Συμβούλιο Διοικητών της  PMC Wagner πήρε μια απόφαση: Το κακό που έφερε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να σταματήσει.

Παραμελούν τη ζωή των στρατιωτών. Ξέχασαν τη λέξη «δικαιοσύνη» και θα τη φέρουμε πίσω.

Αυτοί που κατέστρεψαν σήμερα τα παιδιά μας, που κατέστρεψαν δεκάδες, δεκάδες χιλιάδες ζωές Ρώσων στρατιωτών θα τιμωρηθούν.

Ρωτάω: κανείς δεν αντιστέκεται.

Όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να αντισταθούν, θα τους θεωρήσουμε απειλή  και θα τους καταστρέψουμε αμέσως, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σημείων ελέγχου στο δρόμο μας.

Το ίδιο και όποια αεροσκάφη ή ελικόπτερα  βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας.

Ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην υποκύψουν σε προκλήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ιδανικά, όσοι βρίσκονται στο δρόμο, να μην βγαίνουν έξω.

Αφού τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, θα επιστρέψουμε στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας.

Η προεδρική αρχή, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Rosgvardia και άλλα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν.

Θα αντιμετωπίσουμε αυτούς που καταστρέφουν Ρώσους στρατιώτες. Και θα επιστρέψουμε στην πρώτη γραμμή.

Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στον στρατό. Και μετά από αυτό, δικαιοσύνη για ολόκληρη τη Ρωσία».

Βέβαια ο επικεφαλής της Wagner αποφεύγει επιμελώς να κατονομάσει σε οποιοδήποτε σημείο τον Πούτιν παρά μόνο καταφέρεται κατά του υπουργού Άμυνας Σεργκέι  Σοϊγκού και αρχηγού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

Αυτό όμως δεν είναι σίγουρο κατά πόσο πείθει τον Ρώσο πρόεδρο για τις πραγματικές του προθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.