ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο πρώην αξιωματικός της FSB Ίγκορ Γκίρκιν

Ασκούσε κριτική στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο πρώην αξιωματικός της FSB Ίγκορ Γκίρκιν

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Ρώσο πρώην αξιωματικό της FSB Ίγκορ Γκίρκιν όπως δήλωσε σήμερα η σύζυγός του. 

Ο Γκίρκιν, που είναι επίσης γνωστός ως Ίγκορ Στρελκόφ, βοήθησε τη Ρωσία να προσαρτήσει την Κριμαία το 2014 και στη συνέχεια να οργανώσει φιλορωσικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Ουκρανία.

Πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), δήλωσε νωρίτερα αυτό τον χρόνο πως θα κατέβαινε στην πολιτική και ήταν όλο και περισσότερο επικριτικός για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για τον ακατάλληλο όπως υποστήριζε τρόπο με τον οποίο η Μόσχα διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του Γκίρκιν στο Telegram η σύζυγός του, Μιροσλάβα Ρεγκίνσκαγια, ανέφερε:

«Σήμερα, γύρω στις 11.30, εκπρόσωποι της Ερευνητικής Επιτροπής ήρθαν στο σπίτι μας. Δεν ήμουν στο σπίτι. Σύντομα, σύμφωνα με τον θυρωρό, πήραν τον άνδρα μου από τα χέρια και (τον πήγαν) σε άγνωστη κατεύθυνση».

Είπε πως φίλοι τής είπαν πως ο Γκίρκιν κατηγορείται για εξτρεμισμό. «Δεν γνωρίζω τίποτα για το πού βρίσκεται ο σύζυγός μου, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου», είπε. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρώην αξιωματούχος είχε κατηγορηθεί και για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, της πτήσης MH17, πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.