ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρουμανία: Αγοράζει 32 μεταχειρισμένα F-16 από τη Νορβηγία

Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 454 εκατομμύρια ευρώ

Ρουμανία: Αγοράζει 32 μεταχειρισμένα F-16 από τη Νορβηγία

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας πρόκειται να αγοράσει 32 μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Νορβηγία, σύμφωνα με νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες Πέμπτη.

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν με εγγύηση λειτουργίας τουλάχιστον 10 ετών, κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την απόκτηση αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.

Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 454 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 354 εκατ. ευρώ στη Νορβηγία για τις δύο μοίρες μαχητικών και 100 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ για υλικοτεχνική υποστήριξη και ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για το εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών.

Τα συγκεκριμένα F-16 υπηρέτησαν την αεροπορική άμυνα της Νορβηγίας για περισσότερα από 40 χρόνια προτού αντικατασταθούν από F-35 στις αρχές του έτους.

Επί του παρόντος, η ρουμανική αεροπορία διαθέτει 17 μαχητικά F-16 που αγοράστηκαν από την Πορτογαλία το 2016, ενώ το 2023 αναμένεται να αποσύρει τα εναπομείναντα 20 πεπαλαιωμένα MiG-21 LanceR.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρουμανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2004. Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η χώρα του θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2,5% του ΑΕΠ από το 2% που είναι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.