ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάλος από τις δηλώσεις Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή δεν κατάλαβε τι είπε;

Τζο Μπάιντεν στην 82η Α/Μ Μεραρχία: «Όταν θα πάτε στην Ουκρανία θα δείτε τι γίνεται εκεί»

Σάλος από τις δηλώσεις Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή δεν κατάλαβε τι είπε;

Διεθνές θέμα έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενώπιoν Αμερικανών στρατιωτών της 82ης Α/Μ Μεραρχίας στο Ζέσουφ, της Πολωνίας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους στρατιώτες ο Μπάιντεν και αναφερόμενος στην Ουκρανία ανέφερε:

«Και θα δείτε όταν θα πάτε εκεί. Θα δείτε γυναίκες, νέου ανθρώπους να στέκονται στη μέση, μπροστά από ένα αναθεματισμένο άρμα και να λένε: Δεν φεύγω. Θα μείνω εδώ και θα πολεμήσω».

Η φράση «θα δείτε όταν θα πάτε εκεί», αναφερόμενος στην Ουκρανία  πυροδότησε κύμα αντιδράσεων  στις ΗΠΑ και γενικότερα, υπό το φόβο ότι ο Λευκός Οίκος άλλαξε την πολιτική του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, ότι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα συμμετάσχουν στην σύρραξη.

Ερωτηθείς αμέσως μετά ο κροσσωτούς του Λευκού  Οίκου για τη δήλωση Μπάιντεν δήλωσε:

«Ο πρόεδρος έχει  κάνει ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σ αυτό», χωρίς όμως να πει ότι ήταν μια φραστική  «αστοχία» του προέδρου.

Επομένως ήταν ένα φραστικό «λάθος» του Μπάιντεν ή απλώς προετοιμάζει την κοινή γνώμη. Προς το παρόν είναι άγνωστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.