ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σαμποτάζ στην Κίνα: Ύποπτη συσκευή απείλησε την εκτόξευση κρίσιμης διαστημικής αποστολής

Το σήμα θα μπορούσε να επηρεάσει τα συστήματα πλοήγησης και να θέσει τον πύραυλο «εκτός πορείας»

Σαμποτάζ στην Κίνα: Ύποπτη συσκευή απείλησε την εκτόξευση κρίσιμης διαστημικής αποστολής

Ύποπτη «συσκευή εμπλοκής» απείλησε την εκτόξευση κρίσιμης διαστημικής αποστολής στην Κίνα. Συσκευές αυτού του τύπου μπορούν να επηρεάσουν τα συστήματα πλοήγησης και να βγάλουν τον πύραυλο «εκτός πορείας». 

Συσκευή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών βρέθηκε έξω από το μεγαλύτερο διαστημικό κέντρο της Κίνας λίγες ημέρες πριν την εκτόξευση τριών αστροναυτών στον διαστημικό σταθμό που συναρμολογεί η χώρα.

Η συσκευή jamming βρέθηκε σε αυτοκίνητο που κινούταν κοντά στο Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων του Τζιουκουάν στην επαρχία Γκανσού, ανέφερε η εφημερίδα Yangtze Evening News.

Όπως αναμεταδίδει το Business Insider, το διαστημικό κέντρο δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για δολιοφθορά, ούτε το ποιος επέβαινε στο όχημα, αναγνώρισε πάντως ότι οι παρεμβολές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα συστήματα πλοήγησης και να θέσουν τον πύραυλο «εκτός πορείας».

Ο πύραυλος Shenzhou-14 προγραμματίζεται να εκτοξευτεί την Κυριακή για να μεταφέρει δύο άνδρες και μια γυναίκα στον διαστημικό σταθμό Tiangong.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ασυνήθιστα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ανιχνεύθηκαν στο κέντρο νωρίτερα τον Μάιο και οδήγησαν σε πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό της πηγής τους.

Όπως ανέφερε η αγγλόφωνη South China Morning Post, η ύποπτη συσκευή είχε μικρό μέγεθος και εμβέλεια γύρω στα 10 μέτρα. Παρά τη μικρή ισχύ της, φέρεται ικανή να δημιουργεί παρεμβολές στο σήμα δορυφόρων που κινούνται ακόμα και σε γεωστατική τροχιά μεγάλου ύψους.

Ο διαστημικός σταθμός Tiangong («Ουράνιο Παλάτι») είναι η απάντηση της Κίνας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την άρνηση των ΗΠΑ να δεχτούν τη χώρα ως εταίρο λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο τμήμα του τροχιακού εργαστηρίου τέθηκε σε τροχιά τον Απρίλιο του 2021 και δύο ακόμα αναμένεται να εκτοξευτούν στην επόμενη φάση της συναρμολόγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.