ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σερβία: 10 νεκροί και 15 τραυματίες από πυρά μπροστά από σχολείο στο Μλάντενοβατς – Δεύτερο μακελειό σε δύο ημέρες! (upd2)

Συνελήφθη ο δράστης ο οποίος είναι γιος στρατιωτικού!

Σερβία: 10 νεκροί και 15 τραυματίες από πυρά μπροστά από σχολείο στο Μλάντενοβατς – Δεύτερο μακελειό σε δύο ημέρες! (upd2)

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκαπέντε άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά μπροστά από το σχολείο στο Μλάντενοβατς, χωρίο που βρίσκεται κοντά στο Βελιγράδι, δύο ημέρες μετά το θανατηφόρο περιστατικό με τους εννέα νεκρούς σε άλλο σχολείο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με σερβικά μέσα ο νεαρός 21 ετών ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς και άνοιξε πυρ μπροστά από το σχολείο στο Μλάντενοβατς και μετά συνέχισε να πυροβολεί μέσα στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν.

Ο δράστης της νέας πολύνεκρης επίθεσης στη Σερβία συνελήφθη όχι μακριά από το Κραγκούγεβατς και είναι γιος στρατιωτικού.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, καθώς και η μικρότερη αδερφή του, που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου όπου ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο όπου ο δράστης τσακώθηκε με μία παρέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 192.RS (@192_rs)

Φαίνεται ότι όλα προκλήθηκαν από λογομαχία, με τον δράστη στη συνέχεια να πηγαίνει σπίτι του για να πάρει το όπλο του το οποίο πρέπει να είναι τυφέκιο εφόδου αν κρίνουμε από τον αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Αμέσως κατέφυγε στο χωριό της καταγωγής του κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τον περικύκλωσαν, αρνήθηκε να παραδοθεί και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών.

Ο δράστης βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Αν και είχε «λευκό» ποινικό μητρώο ωστόσο το παρελθόν του χαρακτηρίζεται «προβληματικό».

Σύμφωνα με το RTS, κινητοποιήθηκαν 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς, εκτίμησε τους πυροβολισμούς απόψε στο Μλάντενοβατς ως τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα το το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως «δυο άνθρωποι δεν παρουσιάζουν καμιά ένδειξη ζωής και αρκετοί [άλλοι] έχουν τραυματιστεί», προσθέτοντας πως ο δράστης διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S, έκανε λόγο για δύο νεκρούς και επτά τραυματίες όταν άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση 13χρονου σε σχολείο με εννιά νεκρούς και επτά τραυματίες, που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.