ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σουδάν: Συμφωνία των αντιμαχόμενων στην Τζέντα για την τήρηση των ανθρωπιστικών κανόνων

Δεν υπήρξε ακόμα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους

Σουδάν: Συμφωνία των αντιμαχόμενων στην Τζέντα για την τήρηση των ανθρωπιστικών κανόνων

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν υπέγραψαν χθες Πέμπτη το βράδυ στην Τζέντα συμφωνία που ελπίζεται πως θα επιτρέψει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και ασφαλή διέλευση των αμάχων, όχι όμως –ακόμη– συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δήλωσαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν αξιωματούχοι της αμερικανικής διπλωματίας.

Αντιπρόσωποι του στρατού και των παραστρατιωτικών, που ενεπλάκησαν σε πόλεμο πριν από σχεδόν έναν μήνα, τη 15η Απριλίου, υπέγραψαν στη Σαουδική Αραβία «δήλωση με την οποία δεσμεύονται να προστατεύουν τους αμάχους» και να επιτρέπουν την ασφαλή διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, εξήγησε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που συμμετέχει στις συνομιλίες.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Όμως, πάντα κατά τους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός αποδεικνύεται πιο δύσκολο εγχείρημα καθώς τα μέρη «απέχουν ακόμη πολύ». Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν μολαταύτα την ελπίδα πως η υπογραφή της πρώτης συμφωνίας θα δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλες οι προηγούμενες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και τους επίφοβους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ή «Χαμέτι», έμειναν ανεφάρμοστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.