Τι δήλωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, παραδέχτηκε πως οι συνομιλίες για να μεταπειστεί η Τουρκία να ταχθεί υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα κρατήσουν κάποιο χρονικό διάστημα

Σε συνέντευξή της στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, χαρακτήρισε «ευχάριστες και θετικές» τις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα την ένταξη της χώρας της στο ΝΑΤΟ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να πει «ναι» στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επειδή δεν μπορεί να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις τους σχετικά με τις σχέσεις τους με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που είναι απαγορευμένο στην Τουρκία. Αν η Τουρκία συμφωνήσει, το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ερντογάν, «δεν θα είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, αλλά θα γίνει ένας τόπος όπου θα υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι τρομοκρατών».

«Είχα μια ευχάριστη και θετική συνομιλία με τον πρόεδρο Ερντογάν αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε η Άντερσον, προσθέτοντας πως η Σουηδία «είναι μία από τις πρώτες χώρες που έβαλε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στον κατάλογο των τρομοκρατών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, σημείωσε πως «η Σουηδία και η Φινλανδία θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στο εγγύς μέλλον, αλλά αυτές θα διαρκέσουν κάποιο χρονικό διάστημα».