Σουηδία: «Ευχάριστες και θετικές οι συνομιλίες με Ρ.Τ.Ερντογάν»

Τι δήλωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον

Σουηδία: «Ευχάριστες και θετικές οι συνομιλίες με Ρ.Τ.Ερντογάν»

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, παραδέχτηκε πως οι συνομιλίες για να μεταπειστεί η Τουρκία να ταχθεί υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα κρατήσουν κάποιο χρονικό διάστημα

Σε συνέντευξή της στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, χαρακτήρισε «ευχάριστες και θετικές» τις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα την ένταξη της χώρας της στο ΝΑΤΟ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να πει «ναι» στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επειδή δεν μπορεί να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις τους σχετικά με τις σχέσεις τους με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που είναι απαγορευμένο στην Τουρκία. Αν η Τουρκία συμφωνήσει, το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ερντογάν, «δεν θα είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, αλλά θα γίνει ένας τόπος όπου θα υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι τρομοκρατών».

«Είχα μια ευχάριστη και θετική συνομιλία με τον πρόεδρο Ερντογάν αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε η Άντερσον, προσθέτοντας πως η Σουηδία «είναι μία από τις πρώτες χώρες που έβαλε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στον κατάλογο των τρομοκρατών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, σημείωσε πως «η Σουηδία και η Φινλανδία θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στο εγγύς μέλλον, αλλά αυτές θα διαρκέσουν κάποιο χρονικό διάστημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.