ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο Φινλανδικό Ναυτικό εντάχθηκαν τα τέσσερα αναβαθμισμένα Σκάφη Κατευθυνόμενων Βλημάτων κλάσης «Hamina»

Θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030

Στο Φινλανδικό Ναυτικό εντάχθηκαν τα τέσσερα αναβαθμισμένα Σκάφη Κατευθυνόμενων Βλημάτων κλάσης «Hamina»

Το Ναυτικό της Φινλανδίας, ανακοίνωσε την επίσημη ένταξη σε υπηρεσία των Σκαφών Κατευθυνόμενων Βλημάτων κλάσης «Hamina», η αναβάθμιση των οποίων ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2022.

To κόστος αναβάθμισης των τεσσάρων σκαφών ανήλθε στα 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα αναβαθμισμένα σκάφη θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Μετά την αναβάθμιση ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τους αποτελείται από αναβαθμισμένο ραντάρ ελέγχου πυρός Ceros-200 της Saab, μέγιστης εμβέλειας 100 χιλιομέτρων και ικανότητα εμπλοκής τουλάχιστον δύο εναέριων στόχων ταυτόχρονα, το τακτικό σύστημα διαχείρισης μάχης 9LV της Saab, το ραντάρ πλοήγησης της Consilium Selesmar, αναβαθμισμένο ραντάρ πολλαπλού ρόλου TRS-3D/16-ES μέγιστης εμβέλειας 200 χιλιομέτρων, συρόμενο σόναρ ST-2400 της Kongsberg και σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού MSSR-2000I.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οπλισμός των πλοίων, επίσης μετά την αναβάθμιση, αποτελείται από ένα πυροβόλο Bofors 40 Mk.4 των 40 χιλιοστών, αντί του Bofors 57 Mk.3 των 57 χιλιοστών, έναν τηλεχειριζόμενο πύργο Trackfire με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, αντί δύο πολυβόλων των 12,7 χιλιοστών σε έστορα, ηλεκτροκίνητες τορπίλες ενσύρματης ακουστικής καθοδήγησης Torped-45 των 400 χιλιοστών μέγιστης εμβέλειας 50+ χιλιομέτρων (η ικανότητα αυτή δεν υπήρχε στην αρχική σχεδίαση), τέσσερα βλήματα κατά πλοίων Gabriel V μέγιστου βεληνεκούς 200+ χιλιομέτρων, αντί των RBS-15 Mk.2 και οκταπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Umkhonto, της έκδοσης Umkhonto-IR Block.2, μέγιστου βεληνεκούς 20 χιλιομέτρων. Επίσης, τα πλοία διατηρούν και την ικανότητα (ράγα) ανάπτυξης θαλάσσιων ναρκών και βομβών βυθού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.