ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Στο σκοτάδι βυθίζεται η Ουκρανία: Μαζικά υποχρεωτικά blackout για να μην πέσει το σύστημα

Εικόνες άλλων εποχών στο Κίεβο

Στο σκοτάδι βυθίζεται η Ουκρανία:  Μαζικά υποχρεωτικά  blackout για να μην πέσει το σύστημα

Η Ουκρανία, της οποίας οι ενεργειακές υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις ρωσικές επιθέσεις, πραγματοποιεί  υποχρεωτική εξοικονόμηση ενέργειας, όπως έκανε  την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά και σήμερα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μη κατεστραμμένα συστήματα μπορούν να λειτουργούν χωρίς διακοπή ενώ συνεχίζεται η επισκευή των κατεστραμμένων ενεργειακών υποδομών, η ουκρανική κυβέρνηση κάλεσε το κοινό να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια.

Μετά την κλήση, σχεδόν όλα τα φώτα έσβησαν σε όλη την Ουκρανία και η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι.

https://twitter.com/wahrheitgewinnt/status/1583492493676793857

Στο μέτωπο του πολέμου στην Χερσώνα όπου και η επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τους Ουκρανούς.

Οι επιθέσεις που πραγματοποιούν απέναντι στην οργανωμένη ρωσική άμυνα πέφτουν στο φραγμό του πυροβολικού με αποτέλεσμα πλήθος τεθωρακισμένων οχημάτων να καταστρέφονται ή να εγκαταλείπονται από τους Ουκρανούς.

Τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα παρά τις ανακοινώσεις του Κιέβου για καταρρίψεις τους είναι όπως φαίνεται κυρίαρχα στο πεδίο της μάχης.

Υπάρχουν βέβαια και ουκρανικές επιτυχίες. Ένας ουκρανικό mini-drone θέτει εκτός ενέργειας ένα ρωσικό T-72 με πτώση πυρομαχικού βάρους μόλις  1,5 χλγρ. ικανό όμως να προσβάλλει τον κινητη΄ρα του άρματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.