ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Συνεδριάζει απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς

Διπλωματικές πηγές  να κάνουν λόγο για δύο διαφορετικά σχέδια ψηφίσματος

Συνεδριάζει απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας για τον πόλεμο στο Ισραήλ, με διπλωματικές πηγές  να κάνουν λόγο για δύο διαφορετικά σχέδια ψηφίσματος.

Αυτό επιβεβαίωσαν νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Οκτωβρίου τα Ηνωμένα Έθνη, με διπλωματικές πηγές να μιλούν για δύο διαφορετικά σχέδια ψηφίσματος.

Η Ρωσία διένειμε στις 13 Οκτωβρίου στα υπόλοιπα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ένα σχέδιο ψηφίσματος που θα υποβληθεί σε ψηφοφορία και καλεί για «άμεση βιώσιμη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που θα τηρηθεί πλήρως» και για «ανεμπόδιστη» ανθρωπιστική πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Η Βραζιλία που προεδρεύει αυτόν τον μήνα του Συμβουλίου, θα υποβάλει, επίσης, ένα κείμενο που καταδικάζει «τις απεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς», σύμφωνα, επίσης, με διπλωματικές πηγές.

Το κείμενο που προτείνει η Μόσχα και το οποίο είδε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (14 – 15.10.2023), καταδίκαζε «σθεναρά όλη τη βία και τις εχθροπραξίες απέναντι στους αμάχους και όλες τις πράξεις τρομοκρατίας».

Όμως, μέχρι και χθες, Κυριακή (15.10.2023), το σχέδιο ψηφίσματος δεν ανέφερε τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως, επέμειναν το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει σαφώς τις «απεχθείς τρομοκρατικές ενέργειες» της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου μία επίθεση χωρίς προηγούμενο εναντίον του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να υιοθετηθεί ένα ψήφισμα χρειάζεται την έγκριση τουλάχιστον εννέα από τα 15 μέλη του Συμβουλίου, χωρίς να προβάλει βέτο ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη (Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.