Το εργοστάσιο Azovstal και η πόλη της Μαριούπολης απελευθερώθηκαν πλήρως από τους Ουκρανούς νεοναζί (βίντεο)

Η ανακοίνωση έγινε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το εργοστάσιο Azovstal και η πόλη της Μαριούπολης απελευθερώθηκαν πλήρως από τους Ουκρανούς νεοναζί (βίντεο)

Το εργοστάσιο Azovstal και η πόλη της Μαριούπολης απελευθερώνονται πλήρως από τους Ουκρανούς νεοναζί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά 2.439 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν.

Ο “αρχηγός” των νεοναζί του τάγματος Αζοφ, λόγω του μίσους των κατοίκων της Μαριούπολης και της επιθυμίας των κατοίκων της πόλης να τον τιμωρήσουν για πολλές φρικαλεότητες, απομακρύνθηκε από το έδαφος του εργοστασίου με ένα ειδικό θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Το έδαφος του εργοστασίου μεταλλουργίας “Azovstal” στη Μαριούπολη, όπου από τις 21 Απριλίου είχαν αποκλειστεί οι Ουκρανοί μαχητές του τάγματος Αζόφ ελευθερώθηκε πλήρως, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telergam.

Αυτός είναι ένας από τους «αρχηγούς» του τάγματος Αζόφ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόγειες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στις οποίες κρύβονταν οι μαχητές, τέθηκαν υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά, από τις 16 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 2.439 Ναζί του τάγματος Αζόφ και στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αποκλείστηκαν στο έδαφος του εργοστασίου, κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα, 20 Μαΐου, η τελευταία ομάδα των 531 αγωνιστών παραδόθηκε.

Ο Σόιγκου ανέφερε στον Πούτιν την πλήρη απελευθέρωση του εργοστασίου από τους Ουκρανούς εθνικιστές. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης και την πλήρη απελευθέρωση του εργοστασίου και της πόλης της Μαριούπολης από τους Ουκρανούς, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το γεγονός.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Η διοίκηση του Αζόφ επιβεβαίωσε ότι η μονάδα των ειδικών δυνάμεων – η τελευταία εστία της ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη – είχε καταθέσει τα όπλα.

«Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση έδωσε εντολή να σωθούν οι ζωές των στρατιωτών της φρουράς μας και να σταματήσει η άμυνα της πόλης», δήλωσε ο διοικητής του Αζόφ Ντένις Προκοπένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης και την πλήρη απελευθέρωση του εργοστασίου και της πόλης της Μαριούπολης από τους Ουκρανούς νεοναζί, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Στρατηγός του Στρατού Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν», – δήλωσε ο Konashenkov.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.