ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε τις κυρώσεις στη μητέρα του Γ.Πριγκόζιν

Το σκεπτικό πίσω από την άρση των κυρώσεων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε τις κυρώσεις στη μητέρα του Γ.Πριγκόζιν

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε τις κυρώσεις σε βάρος της ηλικιωμένης μητέρας του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής οργάνωσης Wagner καθώς αυτές αφορούσαν τον ρόλο που διαδραματίζει στον πόλεμο στην Ουκρανία ο γιος της.

Όπως και στον γιο της, στη Βιολέτα Πριγκόζινα, 83 ετών, είχε απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ και είχαν «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία της από τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανέφερε, μάλιστα, ότι ήταν «ιδιοκτήτρια της Concord Management and Consulting LLC, που ανήκει στον όμιλο Concord», τον οποίο ίδρυσε ο γιος της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Δικαστήριο της ΕΕ, αποδείχθηκε ότι η Πριγκόζινα έπαψε να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας αυτής από το 2017.

Το γεγονός ότι είναι συγγενής του Πριγκόζιν «δεν αρκεί» για να δικαιολογήσει τη συμπερίληψή της στη μαύρη λίστα.

Η ακύρωση των μέτρων σε βάρος της Πριγκόζινα ήταν η πρώτη απόφαση που ελήφθη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε 1.700 πρόσωπα και οντότητες με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.