Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Το Ιράν παρέλαβε το πρώτο νέας κατασκευής μαχητικό μετά από 30 χρόνια

Το πρώτο MiG-29 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση του Shiraz

Το Ιράν παρέλαβε το πρώτο νέας κατασκευής μαχητικό μετά από 30 χρόνια

Το Ιράν ανέφερε ότι παρέλαβε από την Ρωσία το πρώτο του μαχητικό εδώ και 30 χρόνια . Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα πρώτα ή το πρώτο αεροσκάφος (δεν διευκρινίζεται αριθμός ούτε η έκδοοη) προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Shiraz.

Ο Abolfazl Zohrevand, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου, χαρακτήρισε τα MiG-29 «βραχυπρόθεσμη λύση» ενώ η Τεχεράνη περιμένει τα πιο προηγμένα αεροσκάφη Sukhoi Su-35, σηματοδοτώντας μια ευρύτερη ώθηση για την ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων.

«Μόλις αυτά τα συστήματα τεθούν πλήρως σε λειτουργία, οι εχθροί μας θα κατανοήσουν τη γλώσσα της ισχύος», δήλωσε ο Zohrevand στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης να προβάλει ισχύ καθώς οι περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις παρακολουθούν στενά.

«Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 έχουν φτάσει στο Ιράν και βρίσκονται στη Σιράζ, ενώ τα Sukhoi Su-35 είναι επίσης καθ’ οδόν», δήλωσε ο Ζοχρεβάντ. Πρόσθεσε ότι το σύστημα αεράμυνας HQ-9 της Κίνας και το σύστημα S-400 της Ρωσίας παραδίδονται στο Ιράν «σε σημαντικούς αριθμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.