ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

To Κατάρ ελπίζει ότι θα υπάρξει σύντομα εξέλιξη στο θέμα των αιχμαλώτων της Χαμάς

«Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη»

To Κατάρ ελπίζει ότι θα υπάρξει σύντομα εξέλιξη στο θέμα των αιχμαλώτων της Χαμάς

Το Κατάρ ελπίζει ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του Κόλπου, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

«Εάν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ των δύο μερών, πιστεύω ότι θα δούμε κάποια σημαντική πρόοδο, ελπίζω σύντομα», είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠ ΕΞ, Χακάν Φιντάν.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη», είπε ο Αλ Θάνι. «Αν συγκρίνουμε το πού βρισκόμαστε με το σημείο από όπου ξεκινήσαμε, υπάρχει πρόοδος. Είμαστε αισιόδοξοι. Και αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω, θα έχουμε σύντομα καλά νέα».

Κατάρ: Μια ισραηλινή χερσαία εισβολή θα περιπλέξει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων
Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ προειδοποίησε ότι μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα θα περιπλέξει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των άνω των 200 ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ματζέντ αλ Ανσάρι, είπε ότι ο κύριος στόχος του Κατάρ είναι να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να διασφαλίσει ότι δεν θα πάθουν κάτι στη διαδικασία αυτή. «Το Κατάρ έχει εστιάσει τις μεσολαβητικές του προσπάθειες στην απελευθέρωση των ομήρων, που είναι χωριστές από τις ευρύτερες συζητήσεις για την αποκλιμάκωση», πρόσθεσε.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι, επαίνεσε το Κατάρ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X για τη διπλωματική του παρέμβαση, την οποία χαρακτήρισε «κρίσιμη στην παρούσα συγκυρία» και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Κατάρ εξελίσσεται σε βασικό παράγοντα στην εξεύρεση ανθρωπιστικών λύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.