ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Το ρωσικό ΥΠΑΜ παρασημοφόρησε τους πιλότους των Su-27 που κατέρριψαν το αμερικανικό drone

«Το αμερικανικό drone παραβίαζε τους πτητικούς περιορισμούς σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

Το ρωσικό ΥΠΑΜ παρασημοφόρησε τους πιλότους των Su-27 που κατέρριψαν το αμερικανικό drone

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους των δύο μαχητικών μαχητικά Su-27 οι οποίοι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη στη Μαύρη Θάλασσα αφού αναχαιτίσθηκε από ρωσικά αεριωθούμενα.

Είναι η πρώτη απ’ ευθείας συμπλοκή ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που γίνεται γνωστή αφότου η Ρωσία επενέβη στην Ουκρανία, πριν από ένα χρόνο.

Στην ανακοίνωσή του για την παρασημοφόρηση, το υπουργείο επανέλαβε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα δεν ήρθαν σε φυσική επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Ως αποτέλεσμα των απότομων ελιγμών, γύρω στις 9:30 π.μ. (ώρα Μόσχας) το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 Reaper άρχισε να ίπταται ανεξέλεγκτα και να χάνει ύψος και προσέκρουσε στην υδάτινη επιφάνεια», ανέφερε το υπουργείο.

 Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μη επανδρωμένο αεροπλάνο πετούσε με τους αναμεταδότες του κλειστούς και παραβιάζοντας τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο που έχει δημοσιοποιήσει η Ρωσία σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρησή στην Ουκρανία.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αντίθετα ανακοίνωσαν πως ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα πλησίασαν το αμερικανικό MQ-9 Reaper στη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά παρενόχλησαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το ράντισαν με καύσιμα στη διάρκεια μιας συμπλοκής που διήρκεσε 30-40 λεπτά, πριν ένα από αυτά προκαλέσει ζημιά στην προπέλα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους με αποτέλεσμα το τελευταίο να συντριβεί στη θάλασσα.

Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε ένα επεξεργασμένο βίντεο 40 δευτερολέπτων που δείχνει ένα ρωσικό μαχητικό να πλησιάζει ένα αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον αέρα, να αδειάζει καύσιμα κοντά του και να φαίνεται μετά μια προπέλα με ζημιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.