ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επέβαλε κυρώσεις σε 49 Βρετανούς πολίτες

Αναφέρεται ότι ο κατάλογος κυρώσεων θα διευρυνθεί

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επέβαλε κυρώσεις σε 49 Βρετανούς πολίτες

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών συμπεριέλαβε στη λίστα κυρώσεων 29 δημοσιογράφους και 20 Βρετανούς πολίτες που κατηγορούνται ότι «διαδίδουν ψευδείς και μονόπλευρες πληροφορίες» για τη Ρωσία και «τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς». 

«Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι που περιλαμβάνονται στη λίστα εμπλέκονται στη σκόπιμη διάδοση ψευδών πληροφοριών για τη Ρωσία και τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς <…>», αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Μεταξύ των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης που επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν δημοσιογράφοι των Guardian, Daily Telegraph, Sky News, Times, BBC, Channel 4 News, ITV, Daily Mail, Independent, Financial Times και Sunday Times.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν και για πρόσωπα που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, τα οποία «χρησιμοποιούνται από τους ναζιστικούς σχηματισμούς για να σκοτώνουν αμάχους». 

Μεταξύ αυτών, η λίστα περιελάμβανε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Jeremy Mark Quinn, τον διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού Benjamin John Key, τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Michael Wigston, τον Commander of Joint Operations of the Armed Forces Charles Richard Stickland, καθώς και εκπροσώπους αρκετών εταιρειών που συνδέονται με το αμυντικό σύστημα της χώρας.

Τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο δεν μπορούν πλέον να εισέλθουν στη Ρωσία.

Αναφέρεται ότι ο κατάλογος κυρώσεων θα διευρυνθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.