Τουρκία: Συνελήφθησαν 8 Ιρανοί ως ύποπτοι για προετοιμασία επιθέσεων σε Ισραηλινούς

Εργάζονταν για λογαριασμό των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν 8 Ιρανοί ως ύποπτοι για προετοιμασία επιθέσεων σε Ισραηλινούς

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων Ιρανοί υπήκοοι, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, ως ύποπτοι για προετοιμασία επιθέσεων κατά Ισραηλινών πολιτών, μια είδηση που χαιρέτισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Άγκυρα.

Τα οκτώ άτομα, που συνελήφθησαν από την αστυνομία και από πράκτορες της Τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), εργάζονταν για λογαριασμό των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών, είχαν αναφέρει νωρίτερα την Παρασκευή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατασχέθηκαν, ακόμη, όπλα κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Ιουνίου στην περιοχή Μπεγίογλου, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ilhas.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ είχε καλέσει, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, τους Ισραηλινούς υπηκόους που διαμένουν στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα «το συντομότερο δυνατό» υπό τον φόβο ιρανικών επιθέσεων.

«Ζωές Ισραηλινών πολιτών σώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες χάρη στη διπλωματική συνεργασία και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας», δήλωσε την Πέμπτη ο Λαπίντ στην Άγκυρα, όπου συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτές τις απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πληροφορίες που διαθέτουμε δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών», πρόσθεσε, ευχαριστώντας τις τουρκικές αρχές και υπενθυμίζοντας ότι «η Τουρκία είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Ισραηλινούς τουρίστες».

Ο ισραηλινός Τύπος είχε αναφέρει τις προηγούμενες εβδομάδες για απόπειρες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών στην Τουρκία, επικαλούμενος πηγές που δεν κατονομάζονταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις είχαν αποτραπεί χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ και της Τουρκίας, καθώς οι δύο χώρες εργάζονται για την αποκατάσταση των διμερών τους σχέσεων τους τελευταίους μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.