3 μονάδες κάτω η ΝΔ σε μια εβδομάδα λόγω πυρκαγιών!

Τουρκία: Ζητά «μορατόριουμ» Ρωσίας και Ουκρανίας – «Η αμυντική συμφωνία είναι ίδια με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» (upd)

Ο Χακάν Φιντάν προειδοποίησε ότι η σύγκρουση έχει επεκταθεί στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Ζητά «μορατόριουμ» Ρωσίας και Ουκρανίας – «Η αμυντική συμφωνία είναι ίδια με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» (upd)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Τουρκία ζητά από τη Ρωσία και την Ουκρανία να συμφωνήσουν σε «μορατόριουμ» για τις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η Άγκυρα εκφράζει έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση των περιστατικών στην περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει μεταφέρει τις ανησυχίες της τόσο στη Μόσχα όσο και στο Κίεβο και πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσωρινή αναστολή των επιθέσεων εναντίον εμπορικών πλοίων.

«Η σύγκρουση έχει επεκταθεί σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε ο Φιντάν, επισημαίνοντας ότι ενώ αρχικά οι επιθέσεις επικεντρώνονταν σε λιμάνια και πολεμικά πλοία, πλέον επηρεάζονται και εμπορικά πλοία.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα το γεγονός ότι μεταξύ των πλοίων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο περιλαμβάνονται και πλοία τουρκικών συμφερόντων ή πλοία που φέρουν την τουρκική σημαία.

Η Τουρκία έχει ήδη καταδικάσει πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα εναντίον δύο πλοίων που ανήκουν σε Τούρκους πλοιοκτήτες. Από τα περιστατικά τραυματίστηκαν μέλη των πληρωμάτων.

Ο Φιντάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία εφαρμόζει παράλληλα δικά της μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ναυσιπλοΐας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, νέα διάσταση δίνει στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας αφού τόνισε ότι ο μηχανισμός αμοιβαίας άμυνας που προβλέπει είναι, σε τεχνικό επίπεδο, αντίστοιχος με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.