Τουρκικός «τσαμπουκάς» έξω από την Λιβύη: Δεν δέχθηκε επιθεώρηση σε πλοίο της από την δύναμη της ΕΕ

Τι γράφει η σχετική ανάρτηση

Τουρκικός «τσαμπουκάς» έξω από την Λιβύη: Δεν δέχθηκε επιθεώρηση σε πλοίο της από την δύναμη της ΕΕ

Η Τουρκία για ακόμη μία φορά αρνείται να επιθεωρηθεί πλοίο της, επιδεικνύοντας τον «τσαμπουκά» της στα ανοιχτά της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα  επηρεάσουν τις ενέργειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, απογοήτευση εκφράζεται από την επιχείρηση «Irini» για την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει επιθεώρηση σε πλοίο που φέρει τη σημαία της «σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

Ειδικότερα, η ανάρτηση στο Twitter αναφέρει:

«Η Irini εκφράζει τη λύπη της για τη χθεσινή άρνηση από την Τουρκία αιτήματος συναίνεσης του κράτους της σημαίας για επιθεώρηση του MV Kosovak σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συνεργαστούν όλα τα μέλη του ΟΗΕ στις επιθεωρήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2020, ένα εμπορικό πλοίο ξεκίνησε από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη, υπό τη συνοδεία τριών φρεγατών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ιταλός Διοικητής, της Ναυτικής Επιχείρησης «Ειρήνη» έδωσε εντολή στο πλήρωμα της Ελληνικής Φρεγάτας «Σπέτσαι» να πλησιάσει το συγκεκριμένο πλοίο και να ελέγξει το φορτίο του. Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, καθώς μία από τις Τουρκικές φρεγάτες απάντησε ότι το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται υπό την «κρατική εξουσία της Τουρκίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.