«Τύμπανα πολέμου» από τη Μόσχα: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ένοπλη σύρραξη με το ΝΑΤΟ»

Δεν υποχωρεί η ένταση γύρω από τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

«Τύμπανα πολέμου» από τη Μόσχα: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ένοπλη σύρραξη με το ΝΑΤΟ»

Ζοφερή ήταν η προειδοποίηση του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πριν λίγη ώρα αναφορικά με το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτικών και με αφορμή τον επιδιωκόμενο αποκλεισμό του θύλακα του Καλίνιν γκραντ στην Βαλτική δήλωσε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ ανακήρυξαν μια πυρηνική συμμαχία και βρίσκονται λίγο πριν  από μια ένοπλη σύρραξη με την Ρωσία».

H Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών  διευκρίνισε:

«Η Μόσχα δεν έχει απειλήσει κανένα με χρήση πυρηνικών όπλων. Και η προσέγγισή μας με το ζήτημα είναι θεωρητική και πάνω στη βάση του δόγματος αποτροπής».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας  κατηγόρησε επίσης την Παρασκευή τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απαγόρευση που έχει επιβάλλει η Λιθουανία στην κυκλοφορία  εμπορευμάτων από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνιν γκραντ, γεγονός που έχει αυξήσει τις ήδη υψηλές εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

«Η λεγόμενη «συλλογική Δύση», με τη ρητή οδηγία του Λευκού Οίκου, επέβαλε απαγόρευση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία  ενός ευρέος φάσματος εμπορευμάτων προς και από την  περιοχή του Καλίνινγκραντ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Είπε ότι η κίνηση ήταν μέρος ενός σχεδίου «ολοένα και πιο εχθρικών ενεργειών από την αμερικανική πλευρά» προς τη Ρωσία.

Η Λιθουανία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το περασμένο Σάββατο άρχισε να εμποδίζει την κυκλοφορία ρωσικών αγαθών που εμπίπτουν στις κυρώσεις της ΕΕ μετά την έναρξη ισχύος των νέων περιορισμών, κάτι που όμως για την Ρωσία συνιστά αιτία πολέμου.

Η Μόσχα επέκρινε την κίνηση, αποκαλώντας την «αποκλεισμό» και δεσμεύτηκε για σκληρή απάντηση.

Νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του ο πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν, Andrey Gurulyov, τόνισε πως ο αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ θα αποτελέσει «αιτία πολέμου» για την Ρωσία ενώ είπε πως η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα κτυπηθεί θα είναι αυτή της Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Channel 1 της Ρωσίας τόνισε μεταξύ άλλων πως  «το Λονδίνο θα είναι η πρώτη πόλη που θα βομβαρδιστεί σε περίπτωση 3ου Παγκοσμίου Πολέμου».

Μάλιστα πρόσθεσε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε ο «αποκλεισμός» του Καλίνινγκραντ να οδηγήσει σε Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θα καταστρέψουμε ολόκληρη την ομάδα των διαστημικών δορυφόρων του εχθρού κατά την πρώτη αεροπορική επιχείρηση», δήλωσε ο Gurulyov.

«Κανείς δεν θα νοιαστεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί. Θα τους βλέπουμε όλους ως μέλη του ΝΑΤΟ», συνέχισε.

«Δεύτερον, θα μετριάσουμε ολόκληρο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, παντού και 100% και τρίτον, σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο. Το πρώτο πάντως που θα χτυπηθεί θα είναι το Λονδίνο», επεσήμανε ακόμη λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα συμβεί  επειδή «είναι ξεκάθαρο ότι η απειλή για τον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.