ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βάση Κλάρκ Φιλιππίνες: Αμερικανικά F-22 «κατηφόρισαν» προς Ειρηνικό λόγω Κίνας

Η πρώτη μεταστάθμευση στην άλλοτε αμερικανική βάση

Βάση Κλάρκ Φιλιππίνες:  Αμερικανικά  F-22 «κατηφόρισαν» προς Ειρηνικό λόγω  Κίνας

Μαχητικά αεροσκάφη stealth F-22 Raptor της Αεροπορίας των ΗΠΑ μεταστάθμευσαν για πρώτη φορά   σε αεροπορική βάση των Φιλιππίνων που κάποτε ήταν μέρος της μεγαλύτερης υπερπόντιας στρατιωτικής εγκατάστασης της Αμερικής.

Οι φωτογραφίες των Raptors – οι πρώτες που αναπτύχθηκαν από την Αεροπορία στην αεροπορική βάση Clark – δημοσιεύτηκαν στο Twitter την Τετάρτη και την Πέμπτη από πολλούς λογαριασμούς στις Φιλιππίνες, συμπεριλαμβανομένης της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μανίλα.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 «Raptor» stealth από την @PACAF (Αεροπορικές Δυνάμεις του Ειρηνικού) προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Clark για να ενισχύσουν τη δέσμευση για τη Συνθήκη Αμοιβαίας Άμυνας», ανέφερε η πρεσβεία την Πέμπτη.

Οι πιλότοι των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων συζήτησαν την εκπαίδευση, τις δυνατότητες αεροσκαφών και τη μελλοντική συνεργασία, έγραψε η πρεσβεία.

Τα αεροπλάνα ανήκουν στην 525η Μοίρα Μαχητών στην Κοινή Βάση Έλμενντορφ-Ρίτσαρντσον, στην Αλάσκα, έγραψε η εκπρόσωπος της PACAF, πλωτάρχης Άλισον Ντέλουρι σε ένα email την Παρασκευή στο Stars and Stripes.

«Αυτή η ανταλλαγή υπογραμμίζει την ισχυρή στρατιωτική σχέση μεταξύ ιστορικών συμμάχων και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στη συνεργασία μας με τις Φιλιππίνες», είπε.

Τα μαχητικά πέμπτης γενιάς έχουν αξία 143 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα και μπορούν να πετάξουν περισσότερο από τη διπλάσια ταχύτητα του ήχου με εμβέλεια άνω των 1.850 μιλίων, σύμφωνα με την αμερικανική Αεροπορία. Το απόθεμά του περιλαμβάνει 183 από τα μαχητικά αεροπορικής υπεροχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.