ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βέλγιο: Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο με επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς στον στρατό

Εξευτελιστική μεταχείριση, επιθέσεις, εκβιασμούς και απειλές μεταξύ στρατιωτών

Βέλγιο: Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο με επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς στον στρατό

Το «φως» της δημοσιότητας είδε ένα σκάνδαλο με επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς στον βελγικό στρατό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η υπουργός Άμυνας του Βελγίου Λουντιβίν Ντεντοντέρ ανέφερε ότι επρόκειτο για εξευτελιστική μεταχείριση, επιθέσεις, εκβιασμούς, απειλές μεταξύ στρατιωτών καθώς και πίεση που ασκούσαν οι στρατιώτες στους συνομηλίκους, αλλά και υποχρέωση να σιωπούν.

Συμπλήρωσε ότι οι πράξεις αυτές διαπράχθηκαν από περίπου δέκα άτομα μέσα σε διάστημα αρκετών μηνών και επισήμανε ότι μεταξύ των εμπλεκομένων είναι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες. Η Βελγίδα υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι δεν εμπλέκεται όλο το προσωπικό του εν λόγω τάγματος. Ανακοινώθηκε επίσης ότι διαλύθηκε μία διμοιρία στο πλαίσιο των μέτρων.

Από την πλευρά του, ο γενικός επιθεωρητής άμυνας Ζαν ντε Μπερμ τόνισε ότι η προσοχή επικεντρώθηκε πρωτίστως στα θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλαμε να τα ακούσουμε και να τα προστατέψουμε» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι λαμβάνουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.