ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρέθηκαν τα πτώματα 14 εκ των 22 επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Νεπάλ

Σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατευθυνόταν η μοιραία πτήση

Βρέθηκαν τα πτώματα 14 εκ των 22 επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Νεπάλ

Επιβεβαιώνεται ότι εξελίσσεται σε τραγωδία η συντριβή του αεροσκάφους με 22 επιβαίνοντες στο Νεπάλ, που χάθηκε από τα ραντάρ την Κυριακή (29/5).

Σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Tara Air εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες Αρχές του Νεπάλ. Αν και αρχικά δεν είχε γίνει κάτι γνωστό για την κατάσταση των επιβαινόντων, στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας πως βρέθηκαν 14 πτώματα.

«Έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα μέχρι στιγμής, οι έρευνες συνεχίζονται» για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι 8 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, «ο καιρός είναι άσχημος, μολαταύτα μπορέσαμε να στείλουμε ομάδα στον τόπο της συντριβής», όμως έκτοτε «δεν έχει καταστεί δυνατή καμία άλλη πτήση» ελικοπτέρου των μονάδων έρευνας και διάσωσης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Καρν.

Στο αεροσκάφος της Tara Air επέβαιναν 19 επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερις υπήκοοι Ινδίας και δύο υπήκοοι Γερμανίας, και τριμελές πλήρωμα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων οκτώ επιβαινόντων συνεχίζονται.

Νεπάλ: Σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατευθυνόταν η μοιραία πτήση

Το αεροπλάνο αναχώρησε από την τουριστική πόλη Ποκάρα, 125 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Κατευθυνόταν προς την Τζόμσομ, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ποκάρα και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός και προσκυνηματικός χώρος.

Η Τζόμσομ, σημείο αναχώρησης ορειβατών που θέλουν να αναρριχηθούν στα Ιμαλάια, απέχει κάπου 20 λεπτά με αεροσκάφη από την Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, 200 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Η Tara Air είναι θυγατρική της Yeti Airlines, ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας που εξυπηρετεί πολλές απομακρυσμένες περιοχές του Νεπάλ. Το αεροσκάφος της που κατέπεσε είχε τεθεί σε υπηρεσία τον Απρίλιο του 1979, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Νεπάλ, μια χώρα με «μαύρη» αεροπορική ιστορία

Το Νεπάλ, χώρα στην οποία βρίσκονται τα οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, έχει ρεκόρ αεροπορικών ατυχημάτων. Ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και οι αεροδιάδρομοι βρίσκονται συνήθως σε ορεινές περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν.

Επίσης, η φτωχή χώρα των Ιμαλαΐων έχει κάκιστο ιστορικό ως προς την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς η εκπαίδευση των πιλότων και η συντήρηση των αεροπλάνων γίνονται με ανεπαρκή τρόπο

Το φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ έγινε το 1992. Και τα 167 άτομα που επέβαιναν σε ένα αεροπλάνο της Pakistan International Airlines (PIAa.PSX) σκοτώθηκαν όταν «όργωσε» έναν λόφο στην προσπάθειά του να προσγειωθεί στο Κατμαντού. Δεν επέζησε κανείς.

Δύο μήνες νωρίτερα, αεροσκάφος της Thai Airways συνετρίβη στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα 113 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Στις αρχές του 2018, μια πτήση της US-Bangla Airlines από τη Ντάκα στο Κατμαντού συνετρίβη κατά την προσγείωση και έπιασε φωτιά, προκαλώντας τον θάνατο 51 από τους 71 επιβαίνοντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Μάιο, άρχισε να λειτουργεί το δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο του Νεπάλ, στην Μπαϊραχάουα. Μέσω αυτού θα μπορούν θα μεταβαίνουν πολλοί προσκυνητές στον τόπο γέννησης του Βούδα, στο Λουμπίνι. Το έργο, κόστους 76 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να επιτρέψει να αποσυμφορηθεί το διεθνές αεροδρόμιο της Κατμαντού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.