ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Βρυξέλλες: Σύνοδος για την Παλαιστίνη – Συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας με τον Γ.Γεραπετρίτη και τον Χ.Φιντάν

Τη Σύνοδο συγκάλεσαν Νορβηγία και Σαουδική Αραβία - Ερωτήματα προκαλεί η στάση της Τουρκίας

Βρυξέλλες: Σύνοδος για την Παλαιστίνη – Συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας με τον Γ.Γεραπετρίτη και τον Χ.Φιντάν

Σύνοδος για την Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συνδιοργανωμένη από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Νορβηγίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη Διεθνή Συνάντηση Εταίρων για την Παλαιστίνη, όπου συζητήθηκαν θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ειρήνης.

Παρών ήταν και τόσο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Γεραπετρίτης, όσο και ο Τούρκος ομόλογός του, Χακάν Φιντάν.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη και στις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της συνέχισης της διεθνούς υποστήριξης και της ενίσχυσης των προσπαθειών για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης.

Η συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτή τη συνάντηση αναδεικνύει τη στρατηγική της να προβάλλει τον εαυτό της ως κεντρικό παράγοντα στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Παρά τις εντάσεις που επικρατούν στην περιοχή, η Άγκυρα επιδιώκει να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ειρηνοποιό, κάτι που αναμφισβήτητα εξυπηρετεί τις γεωπολιτικές της φιλοδοξίες.

Η χώρα έχει επικριθεί για τις πολιτικές της ενέργειες στη Συρία και τη Λιβύη, γεγονός που δημιουργεί σκεπτικισμό ως προς τις πραγματικές της προθέσεις στην Παλαιστίνη, παρά την υποστήριξη προς τη Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.