ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Washington Post: «ΗΠΑ και αραβικές χώρες θα παρουσιάσουν ειρηνευτικό σχέδιο για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους»

Θα κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας

Washington Post: «ΗΠΑ και αραβικές χώρες θα παρουσιάσουν ειρηνευτικό σχέδιο για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους»

Η Washington Post, αναφέρει πως οι ΗΠΑ μαζί με τις αραβικές χώρες, αναμένεται να παρουσιάσουν τις προσεχείς εβδομάδες, ένα μακροπρόθεσμο ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Η επιθυμία των διαμεσολαβητών να παρουσιαστεί το σχέδιο μέσα στο προσεχές διάστημα σχετίζεται με τις προσπάθειες να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Αμερικανικές και αραβικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με το περίγραμμα, θα κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα παρουσιαστεί δημόσια το ειρηνευτικό σχέδιο και θα γίνουν τα πρώτα βήματα για την εφαρμογή του, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης προσωρινής παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι εμπνευστές της κίνησης ελπίζουν ότι η συμφωνία για τους ομήρους θα επιτευχθεί πριν από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανιού, στις 10 Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ισραηλινή πηγή τόνισε πως το Ισραήλ έχει γνώστη των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.