ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Χειροπέδες σε Γερμανό για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στη Ρωσία

Συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της πόλης ως ύποπτος για προδοσία

Χειροπέδες σε Γερμανό για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στη Ρωσία

Γερμανός πολίτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μονάχου ως ύποπτος για προδοσία καθώς κατηγορείται ότι συνωμότησε με υπάλληλο της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών για να διαβιβάσει απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε ως Αρτούρ Ε., συνελήφθη την Κυριακή κατά την άφιξή του στη Γερμανία από τις ΗΠΑ, αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Αυτός καταγγέλθηκε ότι ήταν συνεργάτης του Κάρστεν Λ., εργαζομένου στην γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο ως ύποπτος για τη διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο Αρτούρ Ε., ο οποίος δεν είναι υπάλληλος γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, πιστεύεται ότι διαβίβασε πληροφορίες στην ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, τις οποίες είχε εξασφαλίσει από τον Κάρστεν Λ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί ήδη για τον Αρτούρ Ε., ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Γερμανίας τη Δευτέρα και προφυλακίστηκε, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Η έρευνα διεξήχθη σε στενή συνεργασία με την BND και το FBI των ΗΠΑ, κατέληγε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Οι γερμανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένη πιθανότητα διενέργειας κατασκοπείας από τη Ρωσία, δεδομένης της αντιπαράθεσης του Κρεμλίνου με τη Δύση για την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.