ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με επέμβαση της ρωσικής Εθνοφρουράς απεγκλωβίστηκε το ισραηλινό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν (upd)

Πηγές του Κρεμλίνου αποδοκίμασαν έντονα την ενέργεια των διαδηλωτών

Με επέμβαση της ρωσικής Εθνοφρουράς απεγκλωβίστηκε το ισραηλινό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν (upd)

(Ανανέωση 23.44): «Υπό έλεγχο» τέθηκε η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, στο οποίο εισέβαλε το απόγευμα πλήθος διαδηλωτών, διαβεβαίωσε μέσω του Telegram η κυβέρνηση αυτής της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα αφού προηγουμένως κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να βάλουν τέλος στις «παράνομες ενέργειές» τους.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν όλους τους «πολίτες που δεν είχαν την άδεια» να βρίσκονται εκεί.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι «ένας αριθμός Ισραηλινών και Εβραίων» επιβατών μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του αεροδρομίου.

————————————————————–

Χιλιάδες Ρώσοι διαδηλωτές μπήκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα, μπλοκάροντας ένα αεροσκάφος από το Ισραήλ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απώλειες των αμάχων στην Γάζα!

Πολλοί από τους διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης, προτού να διεισδύσουν στον τερματικό σταθμό ζητώντας να μην επιτραπεί η είσοδος στους Ισραηλινούς.

Ένας από αυτούς διακρίνεται σε ένα βίντεο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν».

Το αεροδρόμιο έκλεισε και το αεροσκάφος το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει για την Μόσχα, έμεινε εγκλωβισμένο στον διάδρομο.

Oι αρχές ανέπτυξαν δυνάμεις Εθνοφρουράς στο αεροδρόμιο για να αποφευχθούν τα χειρότερα για την ασφάλεια των Ισραηλινών επιβατών.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Izvestia και RT, οι διαδηλωτές μπήκαν στο αεροδρόμιο και σκαρφάλωσαν στη στέγη του τερματικού σταθμού ενώ άλλοι έφτασαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν δεκάδες πολίτες να ανοίγουν τις πύλες του τερματικού σταθμού και άλλους να προσπαθούν να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το αεροδρόμιο.

Σε ένα βίντεο ένας άνδρας έχει σκαρφαλώσει στο φτερό ενός αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Red Wings.

Η πτήση προερχόταν από το Τελ Αβίβ, και προσγειώθηκε στις 19.00, τοπική ώρα.

Πάντως το Κρεμλίνο δεν φαίνεται να συμφωνεί με όλα αυτά, όπως σχολίασε στην πλατφόρμα Χ η διευθύντρια του καναλιού RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν: «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μαχατσκάλα είναι κακό. Πολύ, πολύ κακό» έγραψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.