ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Υεμένη: Ενέδρα σε στρατιωτικό ασθενοφόρο – Τέσσερις νεκροί

Τα θύματα είναι στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές που επέβαιναν στο ασθενοφόρο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την ισχυρή έκρηξη

Υεμένη: Ενέδρα σε στρατιωτικό ασθενοφόρο – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν στρατιωτικό ασθενοφόρο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην επαρχία Σάμπουα της νοτιοανατολικής Υεμένης, όπως ανέφερε χθες Κυριακή κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός την ώρα που περνούσε από το σημείο ένα στρατιωτικό ασθενοφόρο. Τα θύματα είναι στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές που επέβαιναν στο ασθενοφόρο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την ισχυρή έκρηξη, συμπλήρωσε.

Προκαταρκτική έρευνα αποδίδει τη βομβιστική επίθεση σε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που δεν έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Σάμπουα παρά τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων.

Φωτογραφίες και βίντεο σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το κατεστραμμένο στρατιωτικό ασθενοφόρο, συντρίμμια του οποίου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία συγκρούονται συχνά με μαχητές της Αλ Κάιντα, καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη στη δίνη εμφυλίου από το 2014, καθώς οι αντάρτες Χούθι πολεμούν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας. Στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015, προς υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.