Tο ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε δοκιμές υπερηχητικών αντι-πλοϊκών πυραύλων στην Θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Ρωσία αποκτά ένα ακόμα στρατηγικό όπλο που της δίνει σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΝΑΤΟ

Tο ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε δοκιμές υπερηχητικών αντι-πλοϊκών πυραύλων στην Θάλασσα της Ιαπωνίας

Το Ναυτικό της Ρωσίας εκτόξευσε υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους, εναντίον ομοιώματος στόχου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο γυμνασίων, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας, σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ (τύπου) Μασκίτ εναντίον ομοιώματος θαλάσσιου εχθρικού στόχου», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

«Ο στόχος, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, επλήγη απευθείας από δύο πυραύλους», πρόσθεσε.

Ο P-270 Μασκίτ (κωδικός NATO: SS-N-22 Sunburn) είναι υπερηχητικός πύραυλος Κρουζ μέσου βεληνεκούς, ικανός να καταστρέφει πλοία επιφανείας, με βεληνεκές 120-250 χιλιομέτρων.

Η εκτόξευση των πυραύλων καταγράφεται μια εβδομάδα μετά την πτήση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα, στη Θάλασσα της Ιαπωνίας για πάνω από επτά ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα μίλησε για «προγραμματισμένη πτήση».

Ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ Yoshimasa Hayashi είπε ότι το Τόκιο θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση σχετικά με τις δραστηριότητες της Μόσχας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά μετά τις εκτοξεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.