Δρόμος περνά μέσα από… προαύλιο σχολείου στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας (φώτο)

Τον συγκεκριμένο χώρο, επί σειρά ετών επιχειρεί να αξιοποιήσει το σχολείο προκειμένου να δημιουργήσει γηπεδάκι

Δρόμος περνά μέσα από… προαύλιο σχολείου στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας (φώτο)

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι αυτό που συμβαίνει στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, καθώς όπως θα δείτε και στη φωτογραφία παρακάτω ένας δρόμος περνά… μέσα από σχολικό προαύλιο!

Πρόκειται για παράδοξο που αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Ν.Ιωνία και αφορά σε χώρο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο στο οικοδομικό τετράγωνο 224 που περικλείεται από τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φυτόκου, Καθηγητή Παναγιώτη Βουτσά και Παρασκευοπούλου διέρχεται… εγκεκριμένη οδός.

Η συγκεκριμένη «εγκεκριμένη οδός» βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για το πίσω μέρος του προαυλίου, όπου λειτουργεί και το Γυμναστήριο του σχολείου. ΣΧΟΛΕΙΟ

Τον συγκεκριμένο χώρο, επί σειρά ετών επιχειρεί να αξιοποιήσει το σχολείο προκειμένου να δημιουργήσει γηπεδάκι, όμως αδυνατεί λόγω του… δρόμου.

Στον «δρόμο», εκτός από το Γυμναστήριο, υπάρχουν και δύο μπασκέτες. Λάκκος που προϋπήρχε μετατράπηκε σε παρτέρι, όπου φυτεύτηκαν δέντρα. Στο υπόλοιπο τμήμα, το σχολείο θέλει να δημιουργήσει από το 2012-2013 ένα γήπεδο 5Χ5 για τους μαθητές.

«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, αλλά υπήρχαν διαμαρτυρίες, γιατί η μπάλα έφευγε, κατέληγε πάνω σε κεραμίδια και οι περίοικοι ενοχλούνταν. Σκεφτήκαμε λοιπόν να οριοθετήσουμε τον χώρο. Βρήκαμε τέρματα και ετοιμαζόμασταν να τοποθετήσουμε ψηλή προστατευτική σίτα για να μην ξεφεύγει η μπάλα, όταν μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση, γιατί η έκταση είναι… δρόμος» περιγράφει η διευθύντρια του σχολείου, κ. Παρασκευά για το παράδοξο στην περιοχή.

Το σχολείο έχει καταθέσει αίτημα ζητώντας την κατάργηση της οδού που είναι ουσιαστικά τμήμα του σχολικού προαυλίου με στόχο «εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και τον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος τίθεται η σκέψη για κατασκευή μικρού γηπέδου 5Χ5».

Το αίτημα αν και έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια από τη διεύθυνση του σχολείου, θα εξεταστεί μεθαύριο Δευτέρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η εισήγηση αφορά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατάργηση της οδού, προκειμένου να μπορέσει το σχολείο, να αξιοποιήσει τον χώρο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένα όνειρο 11 ετών δρομολογείται», σχολίασε περιχαρής η διευθύντρια του σχολείου, Βάσσα Παρασκευά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.