ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εικόνες-σοκ στο Σαν Φρανσίσκο: Το «Τranq» «θερίζει» χιλιάδες ανθρώπους – «Τη νύχτα η πόλη γίνεται ένα εφιαλτικό μέρος»

Υπό κατάρρευση οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις

Εικόνες-σοκ στο Σαν Φρανσίσκο: Το «Τranq» «θερίζει» χιλιάδες ανθρώπους – «Τη νύχτα η πόλη γίνεται ένα εφιαλτικό μέρος»

Δεν έχουν τέλος οι εικόνες παρακμής και κοινωνικής αποσάθρωσης από τις ΗΠΑ και τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, όπου εκτός από την φτώχεια και την ανέχεια που μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, φαίνεται πως το συνθετικό ναρκωτικό «Tranq» «θερίζει» τους νέους με αποτέλεσμα χιλιάδες να πεθαίνουν και ακόμα περισσότερες χιλιάδες να βρίσκονται σε μία κατάσταση «φθοράς-αφθαρσίας», ή αλλιώς «ζόμπι» όπως την αποκαλούν.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο όπου χιλιάδες άτομα βρίσκονται έξω στους δρόμους ανίκανα να περπατήσουν και να κινηθούν με τρόπο που να δείχνει πως έχουν ικανοποιητική εγκεφαλική λειτουργία.

Πλέον οι κάτοικοι της πόλης και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μιλούν για «κρίση εγκλήματος και ναρκωτικών».

To αποκαλούμενο «Tranq» είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό αποτελούμενο από φαιντανύλη, ένα οπιοειδές 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη, νοθευμένη με ηρεμιστικό για άλογα.

Οι χρήστες, στην πλειοψηφία τους νεαροί, εξασφαλίζουν έτσι μια φθηνότερη δόση, αγνοώντας τις τρομαχτικές συνέπειες στην υγεία τους και στην φυσική τους κατάσταση.

Πάντως οι πρόσφατες εικόνες από το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, την Φιλαδέλφεια και την Νέα Υόρκη, δείχνουν πως στους αμερικανικούς δρόμους υπάρχει πλέον πλήρης αναρχία και οι δυνάμεις της τάξης αδυνατούν να την ελέγξουν.

Από τη στιγμή που αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν σε πολλές αμερικανικές μεγαλουπόλεις, το πρόβλημα βρίσκεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο και η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Το 2016, το ισχυρό οπιοειδές φάρμακο φαιντανύλη (fentanyl) έγινε γνωστό γιατί αφαίρεσε τη ζωή του διεθνούς φήμης ποπ τραγουδιστή Prince. Πιο πρόσφατα, έγινε περισσότερο γνωστό γιατί συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην αμερικανική κρίση οπιοειδών.

Η φαιντανύλη, επίσης γνωστή ως Actiq, Duragesic ή Sublimaze στη συνταγογραφούμενη μορφή της, είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό παυσίπονο που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ακραίων πόνων.

Ορισμένα ονόματα του δρόμου για το φάρμακο (για τη μη φαρμακευτική φαιντανύλη) περιλαμβάνουν το Apache, China Girl, το China White, Friend, Goodfella, Jackpot, και Murder.

Οι γιατροί συνταγογραφούν την φαιντανύλη για ανακούφιση από το άλγος συνήθως για ασθενείς με ανεκτικότητα στα οπιοειδή, που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς (ως αναισθησία), ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν ήδη οπιοειδή για τον πόνο ή ασθενείς με χρόνιο πόνο που χρειάζονται οπιοειδή όλο το εικοσιτετράωρο.

Η φαιντανύλη τα τελευταία χρόνια έχει εντοπιστεί σε παράνομα εργαστήρια στην Κίνα και το Μεξικό, τα οποία την διακινούν σε άλλες χώρες (όπως οι ΗΠΑ), μαζί με ηρωίνη ενώ πωλείται σε αγοραστές που δεν γνωρίζουν την παρουσία της.

Οι έμποροι ναρκωτικών αναμιγνύουν την ηρωίνη, την οξυκωδόνη ή το Xanax με φαιντανύλη, εξαπατώντας αγοραστές που δεν γνωρίζουν ότι μια σκόνη ή ένα χάπι περιέχει το συγκεκριμένο ναρκωτικό. Αλλά αυτή η εξαπάτηση, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, αποδεικνύεται μοιραία. Μια ποικιλία της φαιντανύλης (furanyl fentanyl) είναι τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον που απλώς την αγγίζει,  σύμφωνα με το Georgia Bureau of Investigation. Αυτή η ποικιλία προκάλεσε 19 θανάτους στη Γεωργία από το 2016 έως το 2017!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.