ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εξάρτημα του προηγμένου αντιπλοϊκού πυραύλου Hsiung Feng III της Ταϊβάν έχει σταλεί για επισκευές στην… Κίνα

Το εξάρτημα χρησιμοποιείται για εκτοξεύσεις πυραύλων

Εξάρτημα του προηγμένου αντιπλοϊκού πυραύλου Hsiung Feng III της Ταϊβάν έχει σταλεί για επισκευές στην… Κίνα

Ένα βασικό στοιχείο ενός από τα προηγμένα αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα της Ταϊβάν, του πυραύλου Hsiung Feng III, στάλθηκε στην Κίνα για επισκευές, επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη η στρατιωτική ερευνητική μονάδα του νησιού.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για διαρροές στρατιωτικών δεδομένων στην Κίνα από την επισκευή, σημειώνοντας ότι το εξάρτημα που στάλθηκε ήταν ένα οπτικό όργανο που χρησιμοποιείται για μετρήσεις εκτόξευσης και ότι οι κάρτες μνήμης είχαν αφαιρεθεί από τη συσκευή πριν αποσταλεί, ανέφερε το BBC.

Ωστόσο, αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση των στρατιωτικών συμβολαίων του νησιού.

«Η Ταϊβάν πρέπει να είναι πιο αυστηρή και προσεκτική στη διαχείριση των συμβάσεων της», δήλωσε ο Δρ Σου Τζου-γιουν από το Ινστιτούτο Έρευνας Αμυντικής Ασφάλειας της Ταϊβάν, σύμφωνα με το BBC. «Φυσικά, δεν θα θέλαμε να σταλεί τέτοιος εξοπλισμός στην Κίνα για επισκευή».

Το εξάρτημα χρησιμοποιείται για εκτοξεύσεις πυραύλων

Το οπτικό όργανο από τον αντιπλοϊκό πύραυλο Hsiung Feng III, είχε σταλεί στην Ελβετία στον αρχικό προμηθευτή του για επισκευή, αλλά ο κατασκευαστής το έστειλε στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του στην κινεζική πόλη Qingdao, σύμφωνα με την έκθεση. Το συγκεκριμένο εξάρτημα χρησιμοποιείται για τη μέτρηση γωνιών και γεωγραφικών θέσεων για εκτοξευτές πυραύλων.

Ο Δρ Σου ανέφερε ότι ο προμηθευτής του εξαρτήματος μπορεί να μην γνώριζε ότι η συσκευή χρησιμοποιείται για το πυραυλικό σύστημα.

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν είναι τεταμένες καθώς το Πεκίνο διεκδικεί την κυριαρχία στο νησί των περίπου 24 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ η Ταϊβάν έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της. Η Ταϊβάν ενισχύει τον στρατό της και πρόσφατα επέκτεινε την υποχρεωτική της στρατιωτική θητεία σε έναν χρόνο για να αντιμετωπίσει την απειλή από την Κίνα.

Η Κίνα έχει εντείνει την επιθετικότητά της προς την Ταϊβάν τους τελευταίους μήνες, μεταξύ άλλων με αυξημένες εισβολές αεροσκαφών στη ζώνη αεράμυνας (ADIZ) γύρω από το νησί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πυραυλικό πρόγραμμα της Ταϊβάν έχει αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στο παρελθόν, σχετικά με τις προμήθειες από την Κίνα. Πέρυσι, υπάλληλοι δύο αμυντικών εταιρειών της Ταϊβάν καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης για προμήθεια προϊόντων από την Κίνα, ενώ υποστήριζαν ότι είχαν προέλθει από εταιρείες των ΗΠΑ, ανέφερε το BBC

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.