ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εξοπλίζονται «λαικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας» στις ρωσικές επαρχίες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

Για να μην εμφανιστούν ξανά φαινόμενα ουκρανικής εισβολής

Εξοπλίζονται «λαικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας» στις ρωσικές επαρχίες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

Οι κυβερνήτες των επαρχιών Κουρσκ και Μπέλγκοροντ στη Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι «λαϊκές πολιτοφυλακές» αυτοάμυνας, μονάδες που συστάθηκαν πρόσφατα, θα εξοπλιστούν για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο διείσδυσης ενόπλων από τη γειτονική Ουκρανία.

«Εδώ και πολλούς μήνες, ασχολούμαστε με το θέμα του εφοδιασμού των εθελοντικών πολιτοφυλακών με όπλα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, ο Ρομάν Σταροβόιτ. «Σήμερα, μπορώ να πω ότι βρέθηκε ο μηχανισμός (…) Η πρώτη παρτίδα έφτασε στη βάση. Στο εγγύς μέλλον θα αυξήσουμε τον αριθμό των όπλων, μέχρι τα 300», συνέχισε.

Αυτές οι «εθελοντικές λαϊκές πολιτοφυλακές» σχηματίστηκαν τον Δεκέμβριο με σκοπό να παρέχουν «πρόσθετη βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις, την Εθνοφρουρά, την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή» επειδή στην περιοχή του Κουρσκ σημειώνονταν σχεδόν καθημερινά «τρομοκρατικές επιθέσεις από την Ουκρανία», σύμφωνα με τον Σταροβόιτ.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ συμμετείχε σήμερα σε μια τελετή παράδοσης όπλων στις μονάδες αυτοάμυνας της περιφέρειάς του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν, άνδρες καλούνται ονομαστικά και παραλαμβάνουν από ένα αυτόματο τουφέκι ο καθένας. Στην περιοχή αυτή οι «εθελοντικές λαϊκές πολιτοφυλακές» είχαν συγκροτηθεί από τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία λόγω «των επιθέσεων που εξαπολύονται από το έδαφος της Ουκρανίας».

Οι ρωσικές επαρχίες που συνορεύουν με την Ουκρανία βιώνουν εδώ και πολλούς μήνες μια αύξηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν σημειωθεί επίσης μάχες και βομβαρδισμοί σε πολλά χωριά κοντά στα σύνορα ενώ στις αρχές Ιουνίου ένοπλες ομάδες Ρώσων που δηλώνουν ότι πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού διείσδυσαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.