ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το Μπάκμουτ έπεσε! – Καταλήφθηκε και το τελευταίο κτίριο από τους Ρώσους – Η ανακοίνωση Πριγκόζιν – Τα συγχαρητήρια Β.Πούτιν

Τι δήλωσε ο διοικητής της Wagner

Το Μπάκμουτ έπεσε! – Καταλήφθηκε και το τελευταίο κτίριο από τους Ρώσους – Η ανακοίνωση Πριγκόζιν – Τα συγχαρητήρια Β.Πούτιν

Ο Γ.Πριγκόζιν το ανακοίνωσε επίσημα. Το Μπακχμούτ έπεσε, βρίσκεται πλέον σε ρωσικά χέρια

Παράλληλα ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner θα αρχίσουν να παραδίδουν τον έλεγχο της πόλης στον ρωσικό Στρατό σταδιακά από τις 25 Μαΐου.

Η μάχη για το Μπακχμούτ κράτησε συνολικά 292 ημέρες.

Το τελευταίο κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί κατελήφθη με έφοδο εφ΄ όπλου λόγχης από τις δυνάμεις της Wagner και χρησιμοποιείτο ως σημείο ασφαλούς διαφυγής των ουκρανικών δυνάμεων προς τα δυτικά.

Πρακτικά η κατάληψη της πόλης είχε τελειώσει από το βράδυ της Πέμπτης αλλά ο Πριγκόζιν επέλεξε να κάνει τη σχετική ανακοίνωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ιδιωτικός στρατός  όπως αυτός της Wagner υποτάσσει και κατανικά ένα Στρατό χώρας ο οποίος είχε τεράστια υποστήριξη από το ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα; Προσέφερε μεγάλες  ποσότητες πυρομαχικών και όπλων στους Ουκρανούς, αλλά και πληροφοριών στο ουκρανικό επιτελείο.

Οι απώλειες τρομακτικές αν και ο ακριβής αριθμός είναι αμφίβολο εάν μαθευτεί ποτέ. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών ανέρχεται σε 20.000.

Από την πλευρά τους δυτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο 20.000 έως 30.000 νεκρούς ή τραυματίες Ρώσους, ενώ αμερικανικές και ουκρανικές πηγές μιλούν για 80.000 έως 100.000 Ρώσους εκ των οποίων οι 20.000 είναι νεκροί.

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1659906784578924544

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1659908636297052160

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.